Συγκλονίζει ο Βασίλης που κατήγγειλε βιασμό: “Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή”

Συγκλονίζει ο Βασίλης που κατήγγειλε βιασμό: “Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή”

Η ανάρτηση του Βασίλη, που κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση σε ηλικία 15 ετών. Τι είπε μετά τη συνέντευξη της κ. Μενδώνη.

Σε μια ανάρτηση προχώρησε λίγο μετά τη συνέντευξη τύπου της υπουργού Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο Βασίλης, ο οποίος συγκλόνισε πρόσφατα με την εξομολόγησή του στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεωνόρας Μελέτη, καταγγέλλοντας γνωστό θεατράνθρωπο για βιασμό και αποπλάνηση όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης, που είναι το πρώτο άτομο που κινήθηκε νομικά εναντίον ανθρώπου του χώρου του θεάτρου, έγραψε λίγο αργότερα πως αυτό που επιθυμεί, ως θύμα ενός παιδεραστή, είναι δικαιοσύνη.

Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη. Σας άφησα την ψυχή μου και τα όπλα να πολεμήσουμε. Σας ευχαριστώ για όλη αυτήν την υποστήριξη. Τη νέα μου οικογένεια, τα αδέρφια μου, που μεγαλώνει δυστυχώς μέρα με την ημέρα αλλά γινόμαστε πιο δυνατοί. Εις το επανιδείν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Η συνέντευξη του Βασίλη στα “Μεσάνυχτα”

Την Τετάρτη (27/02) ο Βασίλης μίλησε στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” στον Alpha για την τραυματική του εμπειρία από τη στιγμή της γνωριμίας τους στο καμαρίνι του εν λόγω ανθρώπου μέχρι τη συστηματική του αποπλάνηση και κακοποίηση, περιγράφοντας με λεπτομέρειες που σοκάρουν.

“Πήγαμε σε ένα κεντρικό αθηναϊκό θέατρο. Εγώ λόγω της αγάπης μου για το θέατρο είχα κάτσει στην πρώτη σειρά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε και δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι μέρος του ρόλου ή αν με φλερτάρει. Λόγω της ηλικίας μου ήμουν πολύ μπερδεμένος δεν μπορούσα να καταλάβω. Όταν τελείωσε η παράσταση πήγαμε στα παρασκήνια και περιμέναμε στο καμαρίνι του, το οποίο μοιραζόταν με μία άλλη συνάδελφό του. Με είδε, με διάλεξε και μου λέει έλα εσύ εδώ και κάτσε δίπλα μου. Όντως, πέρασα ανάμεσα από τους συμμαθητές μου και πήγα δίπλα του. Εγώ εκείνη τη στιγμή ένιωσα ξεχωριστός. Φαντάστηκα ότι με ξεχώρισε, ότι κατάλαβε πόσο αγαπάω το θέατρο. Νόμιζα ότι κάτι είδε σε μένα. Μου είπε κάτσε εδώ, περίμενε να υπογράψω τα αυτόγραφα, γιατί θέλω να σου μιλήσω”, ανέφερε αρχικά ο Βασίλης και συνέχισε:

“Φύγανε τα παιδιά και έκατσα μαζί του. Άρχισε να με ρωτάει για μένα. Μπροστά ήταν και εκείνη η ηθοποιός που πηγαινοερχόταν. Στο τέλος με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο και του απάντησα όχι. Μετά μου είπε να συναντηθούμε πάλι την επόμενη μέρα. Εγώ είχα αμφιβολίες και μου ξένισε όλο αυτό. Αλλά επειδή ήταν γνωστός ένιωθα μία ασφάλεια. Την επόμενη μέρα δώσαμε ραντεβού στην Ομόνοια. Συναντηθήκαμε και στη συνέχεια βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο και ενώ καθόμασταν δίπλα-δίπλα στον καναπέ και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί πέρα έτρεμα. Είχα σοκαριστεί. Αιφνιδιάστηκα. Με αγκάλιασε να με ηρεμήσει. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος. Είχα παγώσει. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που ένιωθα. Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχτηκα σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον”.

“Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε 4 χρόνια. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν 31 τότε”, εξομολογήθηκε αποκαλύπτοντας μάλιστα πως: “Πήγαινα σπίτι του και υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί”, όπως επίσης και ότι “μου πρότεινε να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, μαθητές του”, λέγοντας παράλληλα: “Μια φορά ήταν με μία μαθήτριά του όταν πήγα σπίτι του. Και μου είπε να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Εγώ αρνήθηκα”.

Ο 40χρονος, που ανέφερε πως “αυτή η εμπειρία με κυνηγά μια ζωή”, αποκάλυψε επίσης πως “η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν όταν ήμουν 19. Ήμουν γεμάτος οργή. Ήταν στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις και εγώ είχα πάει να επισκεφτώ μία φίλη μου, επίσης μάρτυρας. Είχα πάει σπίτι του και εκεί είχα ένα μεγάλο ξέσπασμα. Του είπα ότι είναι παιδεραστής, ότι εκμεταλλεύεται παιδιά, τον είπα σκουλήκι”.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και η Μαρία Κουρτέση, δικηγόρος του Βασίλη, που ανέφερε μεταξύ άλλων: “Καθίσαμε 6 ώρες και μιλήσαμε για το προσωπικό του βίωμα. Του είπα πως είναι αδικήματα που έχουν παραγραφεί, αλλά ότι πλέον έχει δικηγόρο και δεν χρειάζεται να καταφύγει στα social media. Έχει στοιχεία, έχει δικηγόρο, πάει στον εισαγγελέα. Εδώ πρέπει να σεβαστούμε ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει πολιτεία, υπάρχει ένα πλαίσιο που προστατεύει”.

Στο κλείσιμο της εκπομπής, ο Βασίλης δεν δίστασε να εκφραστεί για την πρωτοβουλία του να μιλήσει ανοιχτά για το προσωπικό του βίωμα: “Νιώθω πάρα πολύ καλά που μίλησα γι’ αυτό. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα