Συγκρατούμενοι και σωφρονιστικός “καίνε” τους αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό του κρατούμενου

Συγκρατούμενοι και σωφρονιστικός “καίνε” τους αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό του κρατούμενου
Μεταγωγικό στις φυλακές Κορυδαλλού eurokinissi

Κρατούμενος δέχτηκε διαδοχικά χτυπήματα από τους συνοδούς αστυνομικούς κατά τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον παρέλαβε διαπίστωσε πως είχε σκισμένη μπλούζα και εκδορές.

Επεισοδιακή ήταν η μεταγωγή ενός κρατούμενου ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους συνοδούς αστυνομικούς του Μεταγωγών.

Ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί αρχικά στη Θεσσαλονίκη από τον Κορυδαλλό για δικαστήριο και κατά την επιστροφή του στις Φυλακές Κορυδαλλού, εντός της κλούβας, δέχτηκε χτυπήματα από τους συνοδούς αστυνομικούς ενώ ο επικεφαλής τους αξιωματικός δεν τους απέτρεψε.

Συνολικά ήταν 12 οι κρατούμενοι στη συγκεκριμένη μεταγωγή και ο συγκεκριμένος φέρεται να είχε δημιουργήσει ήδη ένα επεισόδιο στο Μεταγωγών της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως εκεί να τον χτυπήσουν. Στην κλούβα του φόρεσαν κράνος γιατί χτυπούσε το κεφάλι του στα τοιχώματα του οχήματος. Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του όμως δέχτηκε απανωτά χτυπήματα από τους τρεις συνοδούς αστυνομικούς και ο επικεφαλής τους αξιωματικός δεν τους απέτρεψε.

Όταν κατέβηκαν οι κρατούμενοι από την κλούβα για να παραδοθούν πίσω στις Φυλακές Κορυδαλλού, οι αστυνομικοί άφησαν τελευταίο τον συγκεκριμένο κρατούμενο, τον οποίο όταν τον κατέβασαν, ο σωφρονιστικός διαπίστωσε πως είχε σκισμένη μπλούζα και εκδορές. Ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί στο ιατρείο όπως και έγινε και αιτήθηκε ιατροδικαστικής εξέτασης που επίσης έγινε, από την οποία διαπιστώθηκε πως όντως έφερε εκδορές και εκχυμώσεις από χτυπήματα.

Αρχικά την καταγγελία του την ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού και στη συνέχεια το Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο κατέθεσαν οι συγκρατούμενοι του συγκεκριμένου ατόμου που επιβεβαίωσαν τον ξυλοδαρμό και ότι οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με τα χέρια τους, όπως και ο σωφρονιστικός και έτσι οι τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά.

Η επίσημη ανακοίνωση της Εσωτερικών Υποθέσεων αναφέρει:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, τέσσερις αστυνομικοί, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αστυνομικοί (Αξιωματικός, Αστυφύλακες και Ειδικός Φρουρός) έχοντας την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου. Κατασχέθηκε ρουχισμός που φορούσε ο κρατούμενος, ενώ επιπλέον εξετάσθηκε από Ιατροδικαστή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα