“My Voice, My Choice”: Οι Ευρωπαίοι διεκδικούν την πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις

Διαβάζεται σε 2'
amvlosi diamartiria
Διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων iSTOCK

Νατάσα Γιάμαλη και Ζέτα Δούκα ενώνουν τις φωνές τους διεκδικώντας την πρόσβαση των ευρωπαίων γυναικών σε ασφαλείς αμβλώσεις.

«Φωνή» στην εκστρατεία «My Voice, My Choice» δίνουν η Νατάσα Γιάμαλη και η Ζέτα Δούκα διεκδικώντας για κάθε γυναίκα σε όλη την Ευρώπη, πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις.

Με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Νατάσα Γιάμαλη και Ζέτα Δούκα μάς καλούν να υποστηρίξουμε τη συγκεκριμένη εκστρατεία, συγκεντρώνοντας 1 εκατομμύριο υπογραφές για να πιέσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, και να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα σε ασφαλή άμβλωση για όλες τις γυναίκες που το χρειάζονται.

«Μαζί έχουμε πάντα περισσότερη δύναμη» λένε και οι δύο στα βίντεο που αναρτήθηκαν και τονίζουν πως πάνω από 20 εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρώπη δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλή άμβλωση.

Τι είναι η εκστρατεία «My Voice, My Choice»

Η συγκεκριμένη εκστρατεία προσφέρει στους Ευρωπαίους πολίτες την ευκαιρία να καταστήσουν τη ζωή των γυναικών πιο ελεύθερη, πιο ασφαλή και καλύτερη· οπουδήποτε και αν ζουν στην Ένωση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται.

Η έλλειψη πρόσβασης στην άμβλωση σε πολλά μέρη της Ευρώπης όχι μόνο θέτει τις γυναίκες σε κίνδυνο σωματικής βλάβης, αλλά προκαλεί επίσης αδικαιολόγητο οικονομικό και ψυχολογικό άγχος στις γυναίκες και τις οικογένειες, συχνά σε περιθωριοποιημένες κοινότητες που είναι λιγότερο σε θέση να επωμιστούν το κόστος.

Έχει τεκμηριωθεί επαρκώς ότι η αντιμετώπιση της αναπαραγωγικής περίθαλψης ως πολυτέλειας δεν μειώνει τις αμβλώσεις, αλλά απλώς ωθεί τις γυναίκες στην αναζήτηση μη ασφαλών αμβλώσεων.

Για να αλλάξει αυτό, ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει, με πνεύμα αλληλεγγύης, πρόταση χρηματοδοτικής στήριξης στα κράτη μέλη που θα είναι σε θέση να προβούν σε ασφαλή τερματισμό της εγκυμοσύνης για οποιαδήποτε στην Ευρώπη εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις.

Αναρίθμητες ζωές και μέσα διαβίωσης καταστρέφονται, διαταράσσονται και χάνονται λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε ασφαλείς αμβλώσεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Με αυτή την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, θα εφαρμόσουμε μια πιο δίκαιη πολιτική που θα εκφράζει τις ευρωπαϊκές μας αξίες με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και με πιο συγκεκριμένο τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα