Συκάρης – Φλαμπούρη: Δύο ατρόμητοι Έλληνες ανέβηκαν στην τέταρτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου

Συκάρης – Φλαμπούρη: Δύο ατρόμητοι Έλληνες ανέβηκαν στην τέταρτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου
Συκάρης και Φλαμπούρη facebook (Antonis Sykaris - Greek Alpinist)

Την Τρίτη 14 Απριλίου ο Αντώνης Συκάρης και η Χριστίνα Φλαμπούρη, κατάφεραν να ανέβουν στην τέταρτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Λότσε Ιμαλαΐων (8.516m)!

Την Τρίτη 14 Απριλίου, ο Αντώνης Συκάρης από τον ΣΕΟ Αθήνας και η Χριστίνα Φλαμπούρη από τον ΕΟΣ Αχαρνών, με μία ομάδα που οδηγεί ο Minigma Sherpa, ανέβηκαν στην τέταρτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Λότσε των Ιμαλαΐων(8.516m). Η ομάδα απαρτίζεται από τους δύο Έλληνες, έναν Κινέζο και έναν Πακιστανό.

O Minigma ανέφερε χθες ότι οι συνθήκες ήταν “σαφείς και ήρεμες με φωτεινό φεγγάρι, χωρίς κανένα σύννεφο”.

Ο Αντώνης Συκάρης είναι ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες αναρριχητές, με ουκ ολίγες επιτυχίες στο βιογραφικό του. Για τον 57χρονο αλμπινιστή είναι η τέταρτη κορυφή άνω των 8.000m , μετά το Everest, το Kangchenjunga και το Manaslu.

Η Χριστίνα γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που ανεβαίνει σε τέτοιο υψόμετρο.

“Κάθε μέρα ήταν για μένα μία πρόσκληση, κάθε μέρα και από λίγο, λίγο πιο ψηλά, και χωρίς να το καταλάβω έγινε η ορειβασία τρόπος ζωής. Δεν μπορούσα να νιώσω ισορροπία και πραγματικά ευτυχισμένη εάν δεν πήγαινα μια μέρα στο βουνό! Ξεκίνησα να ξεπεράσω ένα όριο, ένα φόβο που είχα για ύψη και πλέον έχει γίνει σημαντικό κομμάτι της ζωής μου”, είχε πει σε συνέντευξή της τον Φεβρουάριο η Χριστίνα.

Στη συνέχεια, ο Συκάρης θα προσπαθήσει για το Makalu και η Φλαμπούρη για το Everest.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα