Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Την ευχή Ιερώνυμου ζήτησαν οι διοργανωτές

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Την ευχή Ιερώνυμου ζήτησαν οι διοργανωτές
facebook/Nina Gatzoulis

Την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ζήτησαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου που θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών οι επίσημοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου των Αθηνών της 4ης Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές – η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Γενικός Γραμματεάς του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου – όπως σημειώνουν σε ανάρτηση στο facebook, υπέβαλαν τα σέβη τους στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησαν την ευχή του.

Στο ίδιο κείμενο, οι διοργανωτές σημειώνουν πως ο Μακαριώτατος τους επεσήμανε τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί της μη αποδοχής του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου του, ως συστατικού του ονόματος του της πΓΔΜ. Όπως σχολιάζουν μάλιστα. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το κείμενο των διοργανωτών ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε το τελευταίο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης.

Τέλος, στο κείμενο τονίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός ειρηνικού και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς συλλαλητηρίου των Αθηνών και πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει σε αυτό, δια του αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ., Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ., πλαισιουμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Χίου κ. Μάρκο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα