Συλλήψεις δύο ανηλίκων για ληστεία και κατοχή όπλων

Συλλήψεις δύο ανηλίκων για ληστεία και κατοχή όπλων
Αστυνομία Eurokinissi

Στου Φιλοπάππου ένα νεαρό ζευγάρι έγινε στόχος ανήλικων ληστών οι οποίοι και συνελήφθησαν ενώ έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

ησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο κέντρο της Αθήνας, δύο ανήλικοι Έλληνες (14 και 15 ετών), κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, ενώ αναζητείται συνεργός τους.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 25ης Μαρτίου, στον Λόφο Φιλοπάππου, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ένα νεαρό ζευγάρι και με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τον άνδρα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο, πλην όμως αυτός αντιστάθηκε και τότε οι κατηγορούμενοι γρονθοκοπώντας τον, του αφαίρεσαν ασύρματο ακουστικό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες απέρριψαν στο σημείο το μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Κατόπιν αναζητήσεων, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν τους δύο ανήλικους στο κέντρο της Αθήνας και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, όπου αναγνωρίσθηκαν ως δράστες της προαναφερόμενης ληστείας και συνελήφθησαν. Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι και του 15χρονου πολυεργαλείο χειρός με λεπίδα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύλληψη ανηλίκου για ληστεία με τραυματισμό στην Γκράβα

Σε μία άλλη περίπτωση, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή των Πατησίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 17χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες, έξω από το σχολικό συγκρότημα Γκράβας, ο κατηγορούμενος προσέγγισε 16χρονο και με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου τον τραυμάτισε και αφού τον ακινητοποίησε του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ο παθών διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη και μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων και η αφαιρεθείσα από τον ανωτέρω παθόντα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα