Συναγερμός στην Αττική: Ξεπέρασε τα όρια το όζον

Συναγερμός στην Αττική: Ξεπέρασε τα όρια το όζον

Με τις πρώτες μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού, περιοχές της Αττικής "πνίγηκαν" στο όζον. Πού καταγράφηκαν τιμές άνω των ορίων ενημέρωσης και συναγερμού. Τι συστήνει το υπουργείο Υγείας για την προφύλαξη του πληθυσμού

Οι συνθήκες καύσωνα, με άπνοια και υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Αττική, οδήγησαν και σε αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τις τιμές του όζοντος που καταγράφηκαν την Παρασκευή να ξεπερνούν τα όρια συναγερμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με βάση τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, μέχρι τις 19:00 της Παρασκευής υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης και του ορίου συναγερμού για το όζον.

Με το όριο ενημέρωσης να είναι 180 μg/m3 και το όριο συναγερμού 240 μg/m3, στη Νέα Σμύρνη το όζον έφτασε στα 201 μg/m3, στα Λιόσια στα 199 μg/m3, στο Μαρούσι 228 μg/m3, στην Αγία Παρασκευή στα 238 μg/m3 και στους Θρακομακεδόνες στα 260 μg/m3.

Οι τιμές του όζοντος αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ώρες.

Λόγω της κατάστασης, το υπουργείο Υγείας συστήνει τα εξής για την προφύλαξη του πληθυσμού:

Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. 

Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

SHARE:

24Media Network