Συναγερμός στο Άγιο Όρος: Κρούσμα Μετάλλαξης Δέλτα – Διασωληνώθηκε 49χρονος μοναχός

Συναγερμός στο Άγιο Όρος: Κρούσμα Μετάλλαξης Δέλτα – Διασωληνώθηκε 49χρονος μοναχός
Άγιο Όρος Eurokinissi

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Παπανικολάου" νοσηλεύεται 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος. Είναι το "κρούσμα μηδέν" της Μετάλλαξης Δέλτα στην Χερσόνησο του Άθω.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιο Όρος, καθώς ένας μοναχός ηλικίας 49 ετών, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το “κρούσμα μηδέν” της Μετάλλαξης Δέλτα στην Χερσόνησο του Άθω, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου, ο μοναχός ήρθε σε επαφή με προσκυνητές.

Είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49χρονών και ζούσε σε σκήτη γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε δηλαδή λόγω υπερκινητικότητας. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου έχοντας νοσήσει ήδη ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο 24ωρα αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια”, ανέφερε στο GRTimes, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, προσθέτοντας:

“Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον ήταν ανεμβολίαστος”

Μάλιστα, μιλώντας στο Voria, ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε πως ο 49χρονος “δεν κατάφερε να αναπνεύσει, χρειάστηκε διασωλήνωση και θετικές πιέσεις και μέσα σε δύο ημέρες μπήκε στην διασωληνώθηκε με μεγάλες βλάβες στα πνευμόνια, ακριβώς όπως είναι και η λοιμογόνος δράση της βρετανικής μετάλλαξης. Αυτό, λοιπόν, που βλέπαμε στην Ινδία το διαπιστώσαμε κι εμείς. Ότι δηλαδή δεν είναι μία παραλλαγή η οποία εξασθενεί τον ιό, αλλά ένα στέλεχος το ίδιο καταστροφικό με τα υπόλοιπα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα