Συνάντηση Τόσκα με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά. Τι αποφασίστηκε

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Βου΄λής την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Βου΄λής την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Είχε προηγηθεί συνάντηση και προ διμήνου πριν γίνει το περιστατικό στο Μενίδι. Ακριβώς όμως επειδή συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό επισπεύσθηκε η νέα συνάντηση

Με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά συναντήθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αντήλλαξαν απόψεις για τη μείωση της παραβατικότητας και τη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί συνάντηση και προ διμήνου πριν γίνει το περιστατικό στο Μενίδι. Ακριβώς όμως επειδή συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό επισπεύσθηκε μία νέα συνάντηση και έγιναν πιο συγκεκριμένες προτάσεις από την μία και την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκαν να γίνουν κοινές αθλητικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των Ρομά με την ΕΛ.ΑΣ., να μιλήσουν οι ίδιοι στους καταυλισμούς και να τους εξηγήσουν και να τους ζητήσουν να μην αντιδρούν όταν η ΕΛ.ΑΣ. εισέρχεται στους καταυλισμούς για στοχευμένους ελέγχους, ενώ και ίδιοι τόνισαν πως πρέπει να υπάρξει έλεγχος και ειδικά στο κομμάτι που αφορά τους άσκοπους πυροβολισμούς και στα περιστατικά διατάραξης της κοινής ησυχίας και ειρήνης από δυνατή μουσική, γλέντια κλπ.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται όλες αυτές οι προτάσεις από την μία και την άλλη πλευρά να σχηματοποιηθούν ακόμα περισσότερο.

SHARE:

24Media Network