Συνεχίζεται η ταλαιπωρία μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου
Ο ποταμός Έβρος πίσω από τον φράχτη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΜΚΟ ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές ότι περίπου 200 άτομα, βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η νησίδα ανήκει στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα και έτσι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση.

Έληξε η προεκλογική περίοδος στην γειτονική χώρα και αρχίζει και πάλι να υπάρχει πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω της διαρκούς προώθησης μεταναστών και προσφύγων.

Από την περασμένη Κυριακή μετά την επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 91 μεταναστών στα Μαράσια Ορεστιάδας, είχαν παραμείνει περίπου 20 άτομα σε νησίδα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Βύσσας στον Έβρο, που ήταν στην τουρκική επικράτεια. Εκεί πλέον έχουν προστεθεί και άλλα άτομα και σύμφωνα με email που απέστειλε μία ΜΚΟ στις ελληνικές Αρχές, φτάνουν πλέον τους 200.

Βεβαίως, οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό στην παρούσα φάση, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες, βρίσκονται στην πλευρά της Τουρκίας. Όμως παρακολουθούν την κατάσταση και βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα βρίσκεται στην Θράκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, για την επίβλεψη της περιοχής και για να μεταφέρει τις αποφάσεις και τις οδηγίες της κυβέρνησης μετά την σχετική σύσκεψη που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, για το μεταναστευτικό και τη νέα επίδειξη προκλητικότητας από πλευράς της Τουρκίας.

Ο κ. Λαλούσης θα έχεις συσκέψεις με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για το μεταναστευτικό και θα επισκεφθεί μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες, ενώ έχει προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους των Τοπικών και εκκλησιαστικών Αρχών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα