Συνελήφθη γιατί 'πείραζε' έναντι αμοιβής τους μετρητές της ΔΕΗ

Συνελήφθη γιατί 'πείραζε' έναντι αμοιβής τους μετρητές της ΔΕΗ

Μέχρι τώρα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε τρεις περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και μία απόπειρα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις

Συνελήφθη ένας 51χρονος από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ο οποίος έναντι αμοιβής παρενέβαινε στους οικιακούς μετρητές της ΔΕΗ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος δραστηριοποιούταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και παρενέβαινε έναντι αμοιβής, σε μετρητές της ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία που τοποθετούσε στον μετρητή, με σκοπό να μην καταγράφεται η ηλεκτρική ενέργεια και ο καταναλωτής να μην πληρώνει το ποσό που του αναλογεί.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του κατασχέθηκε εξειδικευμένος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε, ίδιος με αυτόν που βρέθηκε στους μετρητές που είχε παρέμβει. Από την μέχρι τώρα έρευνα και σε συνεργασία με ηλεκτροτεχνικούς της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε τρεις περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και μία απόπειρα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η οικονομική βλάβη, που προκλήθηκε στη ΔΕΗ και στο Δημόσιο, θα προσδιοριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί. πως μετά τα μεγάλα ταμειακά ελλείμματα που έχουν διαπιστωθεί στη ΔΕΗ, ανάλογες έρευνες σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία αναμένεται να πάρουν καταιγιστική μορφή… Ο 51χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
SHARE:

24Media Network