Συνελήφθησαν ο “εξορκιστής” της Θεσσαλονίκης και ο βοηθός του

Συνελήφθησαν ο “εξορκιστής” της Θεσσαλονίκης και ο βοηθός του
Εξορκισμοί στην πλατεία Αριστοτέλους youtube

Για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της αίρεσης "Εκκλησία των Εθνών" και ο βοηθός του.

Την κινητοποίηση των αρχών στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η εισαγγελική παρέμβαση, αλλά και οι καταγγελίες για εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αίρεση “Εκκλησία των Εθνών”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου “Μακεδονία” στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 24χρονο, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης. Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της “Εκκλησίας των Εθνών” παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου “Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας”. Την Κυριακή (28/08) αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα