Συνελήφθη Ρώσος οικονομολόγος στο “Ελ. Βενιζέλος” ύστερα από ένταλμα των Ουκρανών

Συνελήφθη Ρώσος οικονομολόγος στο “Ελ. Βενιζέλος” ύστερα από ένταλμα των Ουκρανών
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" Eurokinissi

Ο Ρώσος οικονομολόγος που εξειδικεύεται σε θέματα ενέργειας αναζητείτο με διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις Αρχές της Ουκρανίας σε βάρος του για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή. Μόλις προσγειώθηκε στα Σπάτα από Μόσχα και πέρασε από διαβατηριακό έλεγχο, συνελήφθη

Ένα ζήτημα που μάλλον θα φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί με την σύλληψη του 52χρονου Ρώσου οικονομολόγου Evgeny Kalinin.

Ο Ρώσος οικονομολόγος που εξειδικεύεται σε θέματα ενέργειας αναζητείτο με διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις Αρχές της Ουκρανίας σε βάρος του για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή.

Μόλις προσγειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στα Σπάτα από Μόσχα όπου είχε έρθει για επαγγελματικούς λόγους και πέρασε από διαβατηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσε σε βάρος του το συγκεκριμένο αίτημα και διεθνές ένταλμα των ουκρανικών Αρχών και συνελήφθη.

Την Δευτέρα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προς εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος και αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία της έκδοσής του στις ουκρανικές Αρχές που έχουν προβεί στο σχετικό αίτημα.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και εκφράζει προς τις ελληνικές Αρχές τους φόβους του τόσο για τις κατηγορίες που του απευθύνουν οι ουκρανικές Αρχές όσο και για την μεταχείριση της οποίας θα τύχει αν εκδοθεί στην Ουκρανία ως Ρώσος υπήκοος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα