Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος με "θησαυρό" 1.055 αρχαίων νομισμάτων

Συνελήφθη τούρκος με 1055 αρχαία νομίσματα

Κρυμμένα σε 7 μπουκάλια νερού είχε κρυμμένα 1.055 χρυσά ελληνικά αρχαία νομίσματα Τούρκος, ο οποίος ως επιβάτης λεωφορείου προσπάθησε να τα περάσει σε συλλέκτες στην Γερμανία.

Ελεγκτές του τμήματος δίωξης του Τελωνείου Κήπων, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Τούρκο υπήκοο, κατά την είσοδό του στη χώρα, από την Τουρκία. Ανακάλυψαν ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένα 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα σε 7 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα οποία είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή κολλητική ταινία.

Ο δράστης, εξεταζόμενος, ομολόγησε ότι τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει στη Γερμανία έναντι 1.400 ευρώ και θα τα παραλάμβανε άγνωστο σε αυτόν άτομο. Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου περί Αρχαιοτήτων.

Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι αυτά εμπίπτουν στο νομό περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.

Συνελήφθη τούρκος με 1055 αρχαία νομίσματα
Συνελήφθη τούρκος με 1055 αρχαία νομίσματα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αρχαιοκαπηλία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network