Σύνταγμα: Κρητικός δάσκαλος πέρασε παιδάκια Δημοτικού για στρατιωτάκια

Σύνταγμα: Κρητικός δάσκαλος πέρασε παιδάκια Δημοτικού για στρατιωτάκια

Με παραγγέλματα, βήμα, προσοχή - ανάπαυση και εθνικό ύμνο, κρητικός "παιδαγωγός" προσπαθεί να κάνει μαθήματα ιστορίας σε παιδάκια Δημοτικού σχολείου.

Κρητικός γυμναστής συνόδευσε παιδιά δημοτικού σε εκπαιδευτική εκδρομή στην πλατεία Συντάγματος, και βρέθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ο γυμναστής θεώρησε πως σαν άλλος Λοχαγός μπορούσε να δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα σε Διμοιρία νεοσυλλέκτων, μόνο που μπροστά του είχε παιδάκια Δημοτικού και όχι στρατιώτες με παραλλαγή.

ADVERTISING

Στο βίντεο τον βλέπουμε να δίνει μαθήματα ιστορίας για το μνημείο (ως εδώ όλα καλά), και στη συνέχεια, ξεπερνώντας κάθε παιδαγωγική λογική, δίνει παραγγέλματα ανάπαυσης-προσοχής στα παιδιά πριν τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο, ενώ τα βάζει να εκτελέσουν και βήμα φωνάζοντας το όνομα του σχολείου τους.

Μάλιστα, "περήφανοι" γονείς τραβάνε βίντεο για να μη χάσουν το γεγονός.

Σε άλλες χώρες, όπως τη Φινλανδία για παράδειγμα, μια χώρα με ένα από τα πιο αποτελεσματικά εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την εύρεση εργασίας μετά το πέρας της εκπαίδευσης, εφαρμόζεται το δημιουργικό παιχνίδι στις μικρότερες ηλικίες, μέχρι το τέλος του δημοτικού.

Παράλληλα, τα παιδιά εξοικειώνονται με τις ανοιχτές βιβλιοθήκες και την ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων για να αποκτήσουν από νωρίς κριτική σκέψη.

Στόχος είναι η προώθηση των θετικών συναισθημάτων για τα μικρά παιδιά και η δημιουργικότητα, και όχι η μηχανιστική εκπαίδευση. Και σίγουρα όχι, εκείνη που βασίζεται σε αναχρονιστικά, μιλιταριστικά πρότυπα σαν το παραπάνω...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρήτη, Βουλή
SHARE:

24Media Network