Τα Μπακαρά της Βίκυς και ο “ψεύτης” Ζήγρας. “Θέλω να σε φτύσω”, φώναξε η πρώην Ζήγρα στη Σταμάτη

Τα Μπακαρά της Βίκυς και ο “ψεύτης” Ζήγρας. “Θέλω να σε φτύσω”, φώναξε η πρώην Ζήγρα στη Σταμάτη
Άκης Τσοχατζόπουλος - Βίκυ Σταμάτη Eurokinissi

Η πρώην σύζυγος του Νικ. Ζήγρα, Σόνια Λεοντοπούλου, "βρόντηξε" και "άστραψε" κατά των πρωταγωνιστών της δίκης για το μαύρο πολιτικό χρήμα. Μίλησε για τα Μπακαρά της Βίκυς, την τσιγγουνιά του Ζήγρα και τον πολυτελή βίο του υπουργικού ζεύγους

“Η περίοδος που έζησα με τον Νίκο Ζήγρα ήταν η πιο μελανή της ζωής μου. Όπως οι Γερμανοί με το Χίτλερ έχουν το μαύρο στίγμα, έτσι ένιωθα και εγώ που ήμουν μαζί του”.

Με αυτά τα λόγια η Σόνια Λεοντοπούλου, πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα, περιέγραψε τον κοινό τους βίο, καταθέτοντας στη δίκη για το μαύρο πολιτικό χρήμα.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, από το οποίο απουσίαζε σήμερα ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η Σόνια Λεοντοπούλου  μίλησε και για τη ζωή της Β. Σταμάτη και του πρώην υπουργού, χαρακτηρίζοντάς τη πλουσιοπάροχη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Ν. Ζήγρας είχε νοικιάσει ένα τζετ στο όνομά του, προκειμένου το ζεύγος Τσοχατζόπουλου να μεταβεί στη Σαρδηνία για διακοπές, αλλά και ότι αρνήθηκε τέσσερις προσκλήσεις της Σταμάτη, η μια  εκ των οποίων ήταν για την παρουσίαση του βιβλίου της.

Τα Μπακαρά της Βίκυς

“Δεν είμαι αυτού του στυλ ο άνθρωπος” είπε και συνέχισε: “Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ζούσε, ήταν πολυτελέστατος”.

Μεταξύ των παραδειγμάτων που έδωσε η Σόνια Λεοντοπούλου ήταν η εμπειρία της με το ζεύγος Τσοχατζόπουλου. “Ήμασταν σε ένα εστιατόριο στη Βιέννη και εκεί είχαν κάτι ποτήρια που στέκονται πλαγίως. Εγώ είπα ότι με εκνευρίζουν. Τότε, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε “Βίκυ μου έχουμε και μεις τέτοια”. Και τότε εκείνη του απάντησε:”Μα αγάπη μου τα δικά μας είναι Μπακαρά”.

Η κ. Λεοντοπούλου συνέχισε λέγοντας για τη Βίκυ Σταμάτη πως είχε χαστουκίσει μια Φιλιππινέζα υπηρέτρια της την οποία – όπως είπε – η ίδια είχε κρύψει στο σπίτι της.

Τσιγγούνης και ψεύτης

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας, επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας ξανά το Ν. Ζήγρα τσιγγούνη και ψεύτη: “Είχε μια τσιγγουνιά πολύ παράξενη, όσο είμασταν μαζί κάναμε δυο ταξίδια, τα υπόλοιπα ταξίδια του ήταν Βιέννη, Σάλτσουμπουργκ, κ.ά μόνος του. Στο σπίτι που μέναμε μαζί δεν είχαμε για έξι μήνες ούτε κουρτίνες, ούτε μαχαιροπίρουνα. Έμαθα ότι ο διακινούσε εκατομμύρια από τους δυο εισαγγελείς που τον ανέκριναν. Ένιωσα ότι ζούσα σε ένα ψέμα”.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, είπε: “Ζούσα μέσα σε ένα ψέμα. Όταν σε μένα που του συμπαραστάθηκα τόσο πολύ στο θέμα της υγείας του δεν είπε την αλήθεια, έχω πολλές αμφιβολίες για τα όσα είπε μετά. Δεν ξέρω αν είναι γενικώς ψεύτης, εμένα πάντως μου έλεγε πολλά ψέματα”.

“Ασπίδα του Άκη”

Η μάρτυρας χαρακτήρισε το Ν. Ζήγρα ως “ασπίδα προστασίας του Α. Τσοχατζόπουλου” καθώς “αισθανόμουν ότι είχε εκπαιδευτεί για να προστατεύει ένα υψηλό πρόσωπο. Από τον κ. Ζήγρα γνώρισα οχτώ ανθρώπους και οι οχτώ ή είναι η φυλακή ή είναι κατηγορούμενοι. Η μόνη που είμαι εκτός, είμαι εγώ…”.

Η κατάθεση της Σόνιας Λεοντοπούλου έληξε με την εκρηκτική αντιπαράθεση της μάρτυρος με τη Βίκυ Σταμάτη.

Αποχωρώντας από το βήμα η πρώην σύζυγος Ζήγρα, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε σε προσωπικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με την  οικογενειακή κατάσταση της μάρτυρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Σόνιας Λεοντοπούλου.

“Πρέπει να ντρέπεσαι, θέλω να σε φτύσω!” φώναξε οργισμένη η Σόνια Λεοντοπούλου, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να μπαίνει στη μέση για να ηρεμήσει τα πνεύματα. “Είσαι απαράδεκτη!” φώναξε η μάρτυρας, ενώ μιλώντας στο συνηγορο του Νικ. Ζήγρα είπε: “Δεν είναι στα καλά της η γυναίκα!”.

Το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να αποφορτιστεί το κλίμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα