ΤΕΙ Σερρών: Πειθαρχική δίωξη στον καθηγητή-Ζητούν να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του

ΤΕΙ Σερρών: Πειθαρχική δίωξη στον καθηγητή-Ζητούν να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του

Το ΤΕΙ Σερρών άσκησε πειθαρχική δίωξη στον καθηγητή που φέρεται να εκβίαζε φοιτητές. Ζήτησε επίσης την απαλλαγή από τα καθήκοντά του.

Οπως αναμενόταν, η σύγκλητος του ΤΕΙ Σερρών άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του καθηγητή που φέρεται να εκβίαζε φοιτητές ακόμα και στο όριο της σεξουαλικής παρενόχλησης. Η δίωξη ασκήθηκε για τις πράξεις «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση δια απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρύτανης του ΤΕΙ ζήτησε να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του ο εν λόγω καθηγητής μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Την Παρασκευή εξάλλου ο καθηγητής θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες δωροδοκίας που τον βαραίνουν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ζήτημα ο πρύτανης Δημήτρης Χασάπης τόνισε: “Δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα. Oφείλουμε αυτή τη στιγμή να διασφαλίσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον στο ίδρυμα και να μην επιτρέψουμε σε έναν άνθρωπο, στον οποίο προσάπτονται όλα αυτά τα πράγματα, να αναστατώνει το ίδρυμά μας. Πρώτα αποδεικνύεις ότι είσαι αθώος και μετά ξαναμπαίνεις στο αμφιθέατρο.

Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε όποιο παιδί καταθέσει (σε βάρος του καθηγητή) να μην έχει καμία συνέπεια στο πτυχίο και πιστεύω ότι σε αυτό θα έχουμε και την πλήρη συμπαράσταση του υπουργείου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα