Τέμπη: Ώρες αγωνίας στο νοσοκομείο της Λάρισας όσο οι διασώστες αναζητούν ακόμη αγνοούμενους

Τέμπη: Ώρες αγωνίας στο νοσοκομείο της Λάρισας όσο οι διασώστες αναζητούν ακόμη αγνοούμενους
Τραγωδία στα Τέμπη NEWS 24/7

Συγγενείς έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας περιμένουν οποιοδήποτε νέο για τους δικούς τους ανθρώπους. Σήμερα θα ξεκινήσει η απόδοση των σορών στις οικογένειες, ενώ οι διασώστες ψάχνουν ακόμη τους αγνοούμενους στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Λίγο μετά τις 21:00 χθες το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ένας από τους ανθρώπους της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, ενημέρωνε τους συγγενείς των επιβατών που για την ώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί, πως η διαδικασία λήψης DNA από τις σορούς ολοκληρώνεται και από το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει να γίνεται η ταυτοποίηση των δειγμάτων.

Η σημερινή θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για τους δεκάδες συγγενείς που βρίσκονται από χθες στη Λάρισα μην έχοντας λάβει σημείο ζωής από τους δικούς τους ανθρώπους από την ώρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Κάποιοι αγνοούνται ακόμη, ενώ άλλοι είναι ανάμεσα στις 43 σορούς που έχουν εντοπιστεί και για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας.

Τραγωδία στα Τέμπη NEWS 24/7

Η ταυτοποίηση τους ωστόσο, η οποία είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, είναι σε εξέλιξη και από σήμερα το πρωί, τμηματικά οι άνθρωποι του νοσοκομείου θα αποδίδουν την κάθε σορό που θα ταυτοποιούν με δείγμα DNA στους συγγενείς που περιμένουν. Πάντως οι άνθρωποι που έδωσαν δείγμα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης έφταναν τους 53, δηλαδή τουλάχιστον 10 περισσότεροι από τις σορούς που έχουν εντοπιστεί για την ώρα.

Έξω και μέσα στο νοσοκομείο, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι σκηνές ήταν τραγικές. Την ίδια ώρα που στο εσωτερικό οι άνθρωποι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να πάρουν δείγμα ακόμη και από σκόρπια ανθρώπινα μέλη, οι συγγενείς παρακαλούσαν για μια πληροφορία. Όσο οι ώρες περνούσαν η απογοήτευση μεγάλωνε, ωστόσο μέχρι τελευταία στιγμή όλοι τους έχουν μια ελπίδα πως ο δικός τους άνθρωπος θα βρίσκεται κάπου τραυματίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μεγάλη πλειοψηφία των σορών είναι νέοι άνθρωποι μεταξύ 20 και 30 ετών.

Τραγωδία στα Τέμπη NEWS 24/7

«Έχουμε δώσει δείγμα» είναι το μόνο που μπόρεσε να πει κλαίγοντας στο NEWS 24/7 μια γυναίκα γύρω στα 35, η οποία αναζητά τον αδερφό της που βρισκόταν στο τρένο. Ταυτόχρονα τραβούσε τη μητέρα της προκειμένου να μην ακούει τη μακάβρια άτυπη ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Λίγα μέτρα πιο δίπλα, στο πεζοδρόμιο έξω από το νοσοκομείο, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κάθονταν σε δυο καρέκλες που τους είχαν προσφέρει, περιμένοντας νέα. «Ψάχνουμε μια κοπέλα 32 χρονών. Είναι από τη Θεσσαλονίκη, φίλη της κόρης μας. Είχαν βγει μαζί το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα και την Τρίτη πήρε το τρένο για να γυρίσει σπίτι της. Έχουν έρθει εδώ οι γονείς της και δίνουν δείγμα. Δεν έχει απαντήσει στο τηλέφωνο από χθες το βράδυ» λένε στο NEWS 24/7.

Τραγωδία στα Τέμπη NEWS 24/7

Παρέες νέων ανθρώπων κρατώντας σακούλες με φαγητό και καφέδες, κάθονται στα πεζοδρόμια. Κάποια παιδιά αναζητούν τρία αδέρφια, φίλους τους. Μια γυναίκα που φαινόταν νωρίτερα ψύχραιμη, μόλις δίνει δείγμα DNA βγαίνει απο το νοσοκομείο φωνάζοντας, συνειδητοποιώντας ποια διαδικασία έχει περάσει και τι περιμένει. Προσπαθούν να την ηρεμήσουν οι φίλοι της.

Εικοσιπέντε χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο, οι πυροσβέστες και οι διασώστες συνέχιζαν να ψάχνουν όλη τη νύχτα στα βαγόνια που έχουν συνθλιβεί από τη σύγκρουση. Χωρίς τη βοήθεια των γερανών που το σταμάτησαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρώτο φως της ημέρας, οι άνθρωποι των συνεργείων αλλά και οι εθελοντές εξακολουθούσαν με φακούς να αναζητούν ίχνη ζωής. Ο Νίκος Ζυγούρης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώνει πως οι έρευνες δεν σταματούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς μέχρι αργά το βράδυ δεν ήταν ακόμη ξεκάθαρος ο αριθμός των αγνοουμένων.

Τραγωδία στα Τέμπη NEWS 24/7

Τα συντρίμμια που σήκωναν όλη την ημέρα οι γερανοί αναδείκνυαν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και έπλητταν τις ελπίδες για εντοπισμό περισσότερων διασωθέντων στα βαγόνια μπροστά από το μπαρ της πολυδιαφημισμένης ιδιωτικοποιημένης αμαξοστοιχίας, η οποία κινούταν σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που παρά τα όσα ισχυρίζονταν μέχρι πρόσφατα οι αρμόδιοι, κάθε άλλο παρά εκσυγχρονισμένα συστήματα διαθέτει. Οι συνεχόμενες προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών για τον σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος ωστόσο συστηματικά αγνοήθηκαν, τόσο στις 7 Φεβρουαρίου όσο και την Τρίτη, την ημέρα πριν την τραγωδία.

Η σημερινή θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα. Από το πρωί, οι σοροί θα αποδίδονται στους συγγενείς. Και μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για το πόσες θα είναι αυτές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα