Τέσσερα ταχύπλοα στη διάθεση του Λιμενικού

Τέσσερα ταχύπλοα στη διάθεση του Λιμενικού

Τέσσερα ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη παραδόθηκαν στο ΛΣ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε μεγάλα νησιά του Αιγαίου (Pics)

«Κανένα νησί μας δεν θα μείνει απομονωμένο» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το τέλος ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, για την παραλαβή από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, τεσσάρων ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών, που θα διατεθούν στις λιμενικές Αρχές της Μυτιλήνης, της Χίου, της Ρόδου και της Κρήτης.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο πρεσβευτής της Κύπρου, Φαίδων Αναστασίου, ο πρεσβευτής του Παναμά, Aymard Jimenez Granda και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτρης Μπαντιάς.

Η συγκεκριμένη προμήθεια, συμβατικής αξίας 797.000 ευρώ, υλοποιήθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ενταγμένη στο κοινοτικό πρόγραμμα «Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδα- Κύπρος, 2007- 2013». Τα σκάφη έχουν κατασκευαστεί σε ναυπηγεία της Ελλάδας και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα που προσεγγίζει τους 70 κόμβους.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε μετά την τελετή παραλαβής: «Σήμερα παραλαμβάνουμε τέσσερα ταχύπλοα σκάφη, τα οποία θα ενισχύσουν το Λιμενικό Σώμα και θα διατεθούν σε νησιά της παραμεθορίου. Αυτά τα σκάφη θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες νησιών, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την πρόκληση της παράνομης μετανάστευσης. Και σήμερα στέλνουμε, κυρίως, ένα μήνυμα: Κανένα νησί μας δεν θα μείνει απομονωμένο. Το Λιμενικό Σώμα θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της αποτελεσματικής περιφρούρησης των θαλασσίων μας συνόρων».

SHARE:

24Media Network