Τέσσερις “Αμυγδαλέζες” και hot spot 20 στρεμμάτων στο κέντρο της Αθήνας

Η σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ άνοιξε αργά το απόγευμα.Η διέλευση των μεταναστών και των προσφύγων συνεχίζεται αργά,αλλά σταθερά.Όσοι δεν περάσουν απόψε θα περιμένουν την αυριανή ημέρα.Αυτήν την ώρα ξεκινούν οι ετοιμασίες για μια ακόμη νύχτα στον καταυλισμό της Ειδομένης ,Πέμπτη 3 μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ άνοιξε αργά το απόγευμα.Η διέλευση των μεταναστών και των προσφύγων συνεχίζεται αργά,αλλά σταθερά.Όσοι δεν περάσουν απόψε θα περιμένουν την αυριανή ημέρα.Αυτήν την ώρα ξεκινούν οι ετοιμασίες για μια ακόμη νύχτα στον καταυλισμό της Ειδομένης ,Πέμπτη 3 μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πρόκειται για σχέδιο των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Άμυνας για την φιλοξενία 150.000 προσφύγων

Τέσσερις “Αμυγδαλέζες” η υπάρχουσα και ακόμη τρεις στην Κόρινθο, τη Δράμα και την Ξάνθη δυο ανοικτοί χώροι φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας και στη Μαλακάσα καθώς επίσης και πολλά hot spots ανά τη χώρα περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Αγορά” τα πλάνα των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Άμυνας μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή καθώς ο όγκος των προσφυγικών ροών δημιουργούν ασφυκτική πίεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κυβέρνηση αλλάζει ρότα και από εκεί που απέκλειε την Αμυγδαλέζα διαφωνώντας με τη φιλοσοφία των κλειστών κέντρων κράτησης αποφασίζει την επαναλειτουργία της μαζί με επιπλέον κέντρα.

Ειδικότερα, σε κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών, με ισχυρή αστυνομική φρούρηση θα μετατραπεί το παλαιό κτίριο της Σχολής της Αστυνομίας στην Ξάνθη, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 800 άτομα, ενώ θα επαναλειτουργήσουν με την ίδια λογική τα στρατόπεδα στο Παρανέστι Δράμας με δυνατότητα κράτησης 1.200 ατόμων και στην Κόρινθο με δυνατότητα κράτησης έως 1.800 ατόμων.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα μεταφερθούν μετανάστες σε αυτά τα κέντρα καθώς απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις ανακαίνισης.

Όσον αφορά τον αριθμό των μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου υπολογίζονται στα 6.000 άτομα, ενώ σε αυτά θα υπολογιστούν και όσοι εκδηλώνουν επιθετική και παραβατική συμπεριφορά. 

Παράλληλα, ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά και στις πλατείες της Αθήνας οδηγεί την κυβέρνηση σε επιπλέον μέτρα. Συγκεκριμένα δημιουργούνται δυο ακόμη χώροι στην Αττική, πέραν του Σχιστού, με τον πρώτο να εντοπίζεται πίσω από τις αποθήκες “Σαρακάκη” στη Λεωφόρο Αθηνών με δυνατότητα φιλοξενίας 1.600 προσφύγων σε σκηνές και ο δεύτερος στη Μαλακάσα στις παλιές αποθήκες πυρομαχικών του στρατού με δυνατότητα εγκατάστασης 3.000 ατόμων.

Στη Βόρεια Ελλάδα η κυβέρνηση δημιουργεί κέντρο στον Νομό Πέλλας, στην περιοχή Αθυρα Γιαννιτσών, ενώ αναζητεί έναν ακόμη χώρο στην Ήπειρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network