Θανάσης Καμπαγιάννης: Αναλαμβάνει την υπεράσπιση του 18χρονου που έπεσε νεκρός στο Πέραμα

Στιγμιότυπο από τον καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο
Στιγμιότυπο από τον καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο EUROKINISSI

O γνωστός δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης, μαζί με τους συναδέλφους του Ηl. Γιαννόπουλο και Αλ. Καραγιάννη αναλαμβάνουν την υπεράσπιση της οικογένειας του 18χρονου - Υπογραμμίζουν ότι "είναι αδιανόητη ακόμα και η σκέψη ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα επιστρέψουν αύριο ένστολοι και ένοπλοι στον δρόμο".

Στο πλευρό της οικογένειας του 18χρονου που σκοτώθηκε στο Πέραμα από πυρά αστυνομικών, θα σταθεί ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, μαζί με τους συναδέλφους του Ηλία Γιαννόπουλο και Αλεξάνδρα Καραγιάννη.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «οι τουλάχιστον 36 σφαίρες, που οι επτά αστυνομικοί έριξαν σε τρεις νεαρούς και ανήλικους ανθρώπους, είναι δολοφονία: δεν αποτελούν άμυνα και βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με τη νομιμότητα».

ADVERTISING

Οι τρεις δικηγόροι που αναλαμβάνουν την υποστήριξη της κατηγορίας, εκπροσωπώντας την οικογένεια του 18χρονου, υπογραμμίζουν ότι «είναι αδιανόητη ακόμα και η σκέψη ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα επιστρέψουν αύριο ένστολοι και ένοπλοι στον δρόμο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση των τριών δικηγόρων:

«Οι γονείς του 18χρονου δολοφονημένου Ρομ Ν.Σ., δήλωσαν σήμερα στην Ανακρίτρια Πειραιά παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά των επτά αστυνομικών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Την οικογένεια στηρίζει στον αγώνα της για δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά "Ελλάν Πασσέ" διά της νομικής της υπηρεσίας. Οι τουλάχιστον 36 σφαίρες, που οι επτά αστυνομικοί έριξαν σε τρεις νεαρούς και ανήλικους ανθρώπους, είναι δολοφονία: δεν αποτελούν άμυνα και βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με τη νομιμότητα. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, κίνδυνος ζωής την ώρα των πυροβολισμών δεν υπήρχε, ενώ ο δηλούμενος στόχος της ακινητοποίησης θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλους τρόπους που θα σέβονταν την ανθρώπινη ζωή. Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε εισαγγελείς ούτε δικαστές και, βέβαια, δεν μπορούν να επιβάλλουν την καταργημένη θανατική ποινή, πράγμα που στην περίπτωσή μας έπραξαν αδειάζοντας τους γεμιστήρες των όπλων τους πάνω σε άοπλους ανήλικους. Ζητάμε και θα επιδιώξουμε μέχρι το τέλος την πλήρη, αντικειμενική, ανεξάρτητη και ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και τη διερεύνηση πιθανού ρατσιστικού κινήτρου. Είναι αδιανόητη ακόμα και η σκέψη ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα επιστρέψουν αύριο ένστολοι και ένοπλοι στον δρόμο. Στο ποινικό μας σύστημα, η απόδοση δικαιοσύνης είναι ο μόνος δρόμος που δεν δικαιώνει την αυτοδικία.   

Ηλίας Γιαννόπουλος, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της "Ελλάν Πασσέ" και δικηγόρος της οικογένειας του Ν. Σ.,

Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας του Ν. Σ.,

Αλεξάνδρα Καραγιάννη, δικηγόρος της οικογένειας του Ν. Σ.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πέραμα, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network