Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τι κατέθεσε ο παππούς των κοριτσιών

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τι κατέθεσε ο παππούς των κοριτσιών
PELOP.GR

Τι κατέθεσε ο παππούς των τριών κοριτσιών για τον θάνατο της Μαλένας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στην προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης.

Γιατροί, νοσηλευτές και ιδιώτες αναμένεται να καταθέσουν για την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που πέθαναν μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο Δημήτρης Δασκαλάκης, παππούς των τριών παιδιών, κατέθεσε στην αστυνομία στην Αθήνα, δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας.

ADVERTISING

Κατά την κατάθεσή του, υποστήριξε για την εγγονή του ότι παρουσίαζε συνεχή βελτίωση, αλλά και ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα για τη σώσουν.

"Εγώ ενημερώθηκα από τον ανιψιό μου την 30 ή 31-03-2019 ότι η εγγονή μου έχει ένα φούσκωμα στο αριστερό μέρος του λαιμού και ότι με εντολή της παιδιάτρου, η οποία την παρακολουθούσε, έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”.

Ο λόγος της μεταφοράς ήταν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο ανωτέρω νοσοκομείο για να μπορέσουν να καταλάβουν τι πρόβλημα υπήρχε με την υγεία του παιδιού. Όπως και έγινε και την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη νοσηλεία του στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” κατά την οποία χορηγούσαν και άδεια εξόδου μέσα στη μέρα", υποστήριξε ο παππούς.

Για το διάστημα που η Μαλένα βρισκόταν στο νοσοκομείο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, κατέθεσε τα εξής: "Εκεί οι ιατροί μετά από εξετάσεις τις οποίες έκαναν στην εγγονή μου περίπου μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 04-04-2019, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει λευχαιμία αλλά σε πολύ απλό στάδιο.

Οι γονείς έπειτα από αυτό, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέφεραν το παιδί στον ογκολογική μονάδα Ελπίδα για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Εκεί επιβεβαίωσαν ότι η εγγονή μου πάσχει από λευχαιμία και ότι πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία. Από τις 04-04-2019 έως τις 13-04-29019 από τα λεγόμενα των εκεί ιατρών, η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν".

Το χρονικό των θανάτων

Ο πρώτος θάνατος συνέβη τον Απρίλιο του 2019. Τότε, το μεσαίο κορίτσι, σε ηλικία μόλις 3,5 ετών, πέθανε από αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, όπως αρχικά είχε αποδοθεί. Στη συνέχεια, ο θάνατός της από την ιατροδικαστή που την εξέτασε, αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Το παιδί έπασχε από λευχαιμία, αλλά ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα της κακοήθειας. Η κατάσταση του κοριτσιού, όπως λένε οι γιατροί που την νοσήλευαν, είχε σταθεροποιηθεί και έδειχνε πως θα ξεπερνούσε τον παιδικό καρκίνο.

Εξαιτίας αυτής της διαφορετικής απόδοσης για τα αίτια θανάτου, η οικογένεια υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν λάθη ιατρών και παραλείψεις από τα οποία επήλθε ο θάνατος της μικρής. Η μήνυση όμως κατέληξε στο αρχείο.

Το δεύτερο χτύπημα ήταν το 2021, με το θάνατο του μωρού τους, μόλις 6 μηνών που αποδόθηκε σε μία σπάνια παθολογική αιτία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις και των δύο παιδιών ήταν καθαρές…

Πριν προλάβει η οικογένεια να συνέλθει και από αυτό το τραγικό παιχνίδι της μοίρας, ξεκίνησαν οι περιπέτειες τον Απρίλιο του 2021 και με την πρωτότοκη κόρη τους, μόλις 8 ετών τότε. Εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησε η εμφύτευση απινιδωτή και βηματοδότη στο Ωνάσειο για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρρυθμιολογικά επεισόδια. Στις αρχές του καλοκαιρού εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο με «εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας».

Ακολούθησε μία σειρά από επισκέψεις στο νοσοκομείο και το 2022 το 9χρονο πλέον κοριτσάκι εισήχθη πάλι στο Πανεπιστημιακό του Ρίου με σπασμούς. Η ιατρική ομάδα έκρινε ότι το παιδί έπρεπε να υποβληθεί σε περαιτέρω νευροπαθολογικό έλεγχο και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στις 29 Ιανουαρίου και το τρίτο αυτό παιδικό χαμόγελο, έσβησε…

Οι απανωτοί θάνατοι των παιδιών στην ίδια οικογένεια προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα στην Δικαιοσύνη που αποφάσισε να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου τους και να ρίξει άπλετο φως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τοπικά Νέα, Πάτρα
SHARE:

24Media Network