Μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη - Κατάληψη σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη - Κατάληψη σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
MOTIONTEAM

Περισσότερες από 100 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι τώρα από τρία υπό κατάληψη κτίρια εκ των οποίων τουλάχιστον 70 θα γίνουν συλλήψεις Κατάληψη από αντιεξουσιαστές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αυτή την ώρα για την απομάκρυνση αντιεξουσιαστών τρία κτίρια που τελούν υπό κατάληψη, δύο στο κέντρο και ένα στην περιοχή της Τούμπας.

Πρόκειται για το παλιό Ορφανοτροφείο που ανήκε στο Υπουργείο Εργασία και παραχωρήθηκε στην Μητρόπολη, ένα κτίριο που ανήκει στο ΑΠΘ επί της Λ. Νίκης και μία πολυκατοικία ιδιώτη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Αν και αυτές οι καταλήψεις είχαν γίνει με το πρόσχημα της παροχής στέγης σε πρόσφυγες, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν σε ένα κτίριο από τα τρία, μόνο δύο οικογένειες προσφύγων οι οποίες και μεταφέρθηκαν σε επίσημες δομές φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Από τους υπό κατάληψη χώρους έγιναν τουλάχιστον 100 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τουλάχιστον 70 θα γίνουν συλλήψεις και ήδη σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των συλληφθέντων με διάφορες κατηγορίες, αναλόγως τι κατασχέθηκε στην κατοχή τους, καθώς στους χώρου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ρόπαλα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ως αντίδραση σε αυτή την αστυνομική επιχείρηση, ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δίχως να ζητήσουν από τους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο και σήκωσαν πανό στην είσοδο των γραφείων, απαιτώντας παράλληλα (με την μορφή τελεσιγράφου) την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων από τις καταλήψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων - Δεκάδες προσαγωγές

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την εκκένωση καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

SHARE: