Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τη βίαιη επίθεση κατά αλλοδαπού μαθητή

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τη βίαιη επίθεση κατά αλλοδαπού μαθητή
Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Διαδήλωση έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη επίθεση εναντίον Ιρανού μαθητή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή την προχθεσινή βίαιη επίθεση σε βάρος ανήλικου Ιρανού μαθητή της Α’τάξης του 4ου γυμνασίου Νεάπολης, έξω από το σχολείο του από δύο κουκουλοφόρους, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα κρούσματα βίας, εκφοβισμού και επιθέσεων σε βάρος προσφύγων και μεταναστών και ζήτησαν «ανοιχτά σχολεία» για τα παιδιά τους. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και συλλόγων καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, μαθητές και φοιτητές, αυτοδιοικητικές κινήσεις, συλλογικότητες, κόμματα και δυνάμεις της αριστεράς, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, άτομα και ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, κ.ά..

Ακολούθησε πορεία, με ένα τμήμα της να κατευθύνεται σε διαφορετική διαδρομή, στους δρόμους της Νεάπολης. Οι διαδηλωτές φώναξαν αντιπολεμικά, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα και διένειμαν στους περαστικούς προκηρύξεις, πριν ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία τους στο σημείο εκκίνησης της πορείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα