Εγκατάλειψη βρέφους στη Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος της 25χρονης

Εγκατάλειψη βρέφους στη Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος της 25χρονης

Σχηματίζεται δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος της 25χρονης μητέρας που φέρεται να εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της σε είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη.

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίζεται σε βάρος της 25χρονης, που εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της σε είσοδο πολυκατοικίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά την πράξη της η νεαρή γυναίκα εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε διαμέρισμα όπου ζει και με εισαγγελική εντολή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερη.

Στο μεταξύ, ενώ η ίδια και το νεογνό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Ιιπποκράτειο”, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Η κατάσταση υγείας του μωρού, που διεκομίσθη στο νοσοκομείο με υποθερμία, παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση.

Η 25χρονη φέρεται να είπε πως αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη σε προχωρημένο στάδιο κι ότι δεν επιθυμούσε να κρατήσει το παιδί.

“Βρήκαμε το μωρό με το πλακούντα επάνω”

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησαν αυτόπτες μάρτυρες που βρήκαν το νεογέννητο βρέφος στην είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε: «Βρήκαμε το μωρό με το πλακούντα επάνω και μελανιασμένα τα χεράκια του, τυλιγμένο σε πετσέτα».

Μια κυρία που τράβηξε φωτογραφίες από το περιστατικό δήλωσε: «Όλοι στην αρχή αναρωτιόμασταν αν το εγκαταλελειμμένο βρέφος ζει, ησυχάσαμε όταν το ακούσαμε να κλαίει». Η μητέρα του εγκαταλελειμμένου νεογέννητου ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και γέννησε με οδηγίες από το ίντερνετ.

“Δεν γνώριζα πως ήμου έγκυος, πανικοβλήθηκα”

Υπενθυμίζεται ότι άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο σπίτι της 25χρονης και όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν γιατί το έκανε, η νεαρή μητέρα απάντησε ότι δε γνώριζε πως ήταν έγκυος και στον πανικό της προχώρησε σε αυτή την πράξη.

“Δεν γνώριζα ότι είμαι έγκυος. Μόλις γέννησα τα έχασα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Πανικοβλήθηκα”, δήλωσε η 25χρονη.

Η νεαρή μητέρα, που ζει μαζί με τη μητέρα και τον αδερφό της, είναι σε κατάσταση σοκ και μοιάζει σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό γεννήθηκε 12:30 το μεσημέρι παρουσία του αδερφού και ενός φίλου τους ενώ η μητέρα της έλειπε από το σπίτι. Ήταν στην εργασία της, εκτός Θεσσαλονίκης.

Οι γείτονες, πάντως, δεν είχαν αντιλήφθηκαν την εγκυμοσύνη του νεαρού κοριτσιού, ενώ κάνουν λόγο για μια κοπέλα πολύ ήσυχη, η οποία δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα