Ένταση και κοπή πίτας για τους πλειστηριασμούς

Ένταση και κοπή πίτας για τους πλειστηριασμούς

Νέα κινητοποίηση από συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών. Επιτέθηκαν φραστικά στην πρόεδρο των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης. Κλείδωσαν στο κυλικείο συμβολαιογράφους και δικηγόρους στην Αθήνα (vids)

Μία ακόμη κινητοποίηση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Εκτός από την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις ποινικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και στρέφονται κατά συγκεκριμένων μελών τους, κάνοντας λόγο για «ποινικοποίηση» του αγώνα τους.

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν φραστικά στην πρόεδρο των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση που ανέβηκε στην έδρα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, τα μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων έκοψαν τη δική τους βασιλόπιτα. Με χιουμοριστική διάθεση έκοψαν κομμάτια για την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την Ε.Ε., τις τράπεζες, τους συμβολαιογράφους κ.ά. Σύμφωνα με τους ίδιους, το φλουρί έπεσε στην πρόεδρο των συμβολαιογράφων.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Συμβολαιογράφοι και δικηγόροι επιχείρησαν να μπουν από την πίσω πόρτα στο δικαστήριο, αλλά όταν έγιναν αντιληπτοί οι συγκεντρωμένοι τους ώθησαν προς το κυλικείο, όπου ισχυρή αστυνομική δύναμη τους προστάτευσε και τους κράτησε εκεί για λίγη ώρα.

(Φωτό και βίντεο: thestival.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πλειστηριασμοί
SHARE:

24Media Network