Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ – Βόμβες μολότοφ και χημικά

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ – Βόμβες μολότοφ και χημικά
Επεισόδια στο ΑΠΘ VORIA

Επεισόδια σημειώθηκαν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου. Συγκρούσεις με μολότοφ και χημικά μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων. Τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου το ΑΠΘ μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο campus του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το voria.gr, στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη.

Οι δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των ατόμων. Να σημειωθεί πως τα άτομα ήταν περίπου 60-70.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους υπόλοιπους χώρους του πανεπιστημίου με επίκεντρο τον αύλειο χώρο μπροστά από το Αστεροσκοπείο με εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά και απάντηση με χημικά από τις αρχές.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και ο “Αίαντας” της Αστυνομίας, που με ρίψεις του κατέσβησε κατά τόπους εστίες φωτιών. Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον δύο ατόμων.

Επεισόδια στο ΑΠΘ VORIA

Να σημειωθεί πως στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής σε εξέλιξη ήταν και πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων. Για τον λόγο αυτόν επί ποδός βρισκόταν από νωρίτερα εχθές το βράδυ δυνάμεις της ΕΛΑΣ εντός και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, οι οποίες και προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα