Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από τις ισχυρές καταιγίδες – ΙΧ “μπήκε” σε ιχθυοπωλείο

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από τις ισχυρές καταιγίδες – ΙΧ “μπήκε” σε ιχθυοπωλείο
Ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα στην Θεσσαλονίκη(ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Η Θεσσαλονίκη δοκιμάστηκε τις προηγούμενες ώρες από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Περισσότερες από 500 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική - Πού παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα πρόβλημα.

Η κακοκαιρία έπληξε από τη νύχτα τη Θεσσαλονίκη με μεγάλους όγκους νερού να δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κεντρικούς δρόμους και καταστήματα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 500 κλήσεις για παροχή συνδρομής ενώ έχει προχωρήσει και σε αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκη, Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά..

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ορμητικά νερά στις Συκιές, στην οδό Βενιζέλου, παρέσυραν μάλιστα ΙΧ το οποίο “εισέβαλε” σε κλειστό ιχθυοπωλείο προκαλώντας μεγάλη ζημιά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Στην ίδια περιοχή μάλιστα, στην οδό Ρήγα Φεραίου, η βροχή ξήλωσε τα πεζοδρόμια αλλά και τους προφυλακτήρες από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης ακόμα και στο κέντρο της πόλης και στα Λαδάδικα.

Η καταιγίδα χτύπησε τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν και άνοιξαν οι ουρανοί. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Eπίσης, όπως αναφέρει το voria.gr, η υπόγεια διάβαση στο ύψος της Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, υπερχείλισε με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή. Στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία η οποία και εκτρέπει τα οχήματα, ενώ επί τόπου έσπευσαν και συνεργεία για απάντληση των υδάτων καθώς και ένα όχημα της Πυροσβεστικής με δύο πυροσβέστες.

Στη συνέχεια, στην Εξοχή, στο ύψος του Παπανικολάου, στην άνοδο το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση λόγω έργων και έχουν δημιουργηθεί καθυστερήσεις και προβλήματα στην κυκλοφορία.

Τέλος, η ιρλανδική διάβαση στο δρόμο του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 προς το δρόμο για Φίλυρο, στον δήμο Πυλαίας Xορτιάτη, είναι κλειστή λόγω χειμάρρου.

Μήνυμα από το 112

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες το βράδυ είχε σταλεί μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, και της Πιερίας για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα