Θεσσαλονίκη: Βγαίνουν τα απορριμματοφόρα στο δρόμο

Θεσσαλονίκη: Βγαίνουν τα απορριμματοφόρα στο δρόμο
Piles of garbage in the streets of Thessaloniki due to the protests of contract civil servants for the seventh consecutive day on June 25, 2017. / , 25 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δύο και τρεις βάρδιες με ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας, μετά τη συμβιβαστική λύση που φαίνεται πως βρέθηκε μεταξύ της δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης και των εργαζομένων. Τι δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης

Συμβιβαστική λύση φαίνεται πως υπήρξε, το μεσημέρι της Δευτέρας, μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και των εργαζομένων στη καθαριότητα.

Όπως έγινε γνωστό τα απορριμματοφόρα βγαίνουν από σήμερα στο δρόμο με αυξημένο προσωπικό ασφαλείας και δρομολόγια με στόχο να καθαρίσει η πόλη έως και αύριο.

Η προφορική συμφωνία, που ουσιαστικά αναμένεται αύριο να πάρει σάρκα και οστά, περιλαμβάνει την απόσυρση από πλευράς Μπουτάρη της πρότασής του για παραχώρηση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες κάτι που υποσχέθηκε και αναμένεται να πράξει την Τρίτη στην αντίστοιχη οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Χαρακτηριστική η δήλωση του δημάρχου ο οποίος επεσήμανε ότι ανάλογα με την εικόνα που θα επικρατεί στην πόλη μετά την αποκομιδή από το προσωπικό ασφαλείας θα αποφασίσει για τη διαδικασία του διαγωνισμού, αν δηλαδή θα την προχωρήσει ή θα την παγώσει.

Να σημειωθεί ότι έχουν κατατεθεί 3 ή 4 προσφορές στο δημαρχείο και αύριο θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή του δήμου.

Θα ακολουθήσει νέο δημοτικό συμβούλιο και η κρίσιμη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής το πρωί της Τρίτης.

(Με πληροφορίες από thessnews.gr)

Φωτό: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα