Θρίλερ στον Έβρο: Έρευνες για αγνοούμενο αστυνομικό. Πλημμύρισαν σπίτια από τις έντονες βροχοπτώσεις

Θρίλερ στον Έβρο: Έρευνες για αγνοούμενο αστυνομικό. Πλημμύρισαν σπίτια από τις έντονες βροχοπτώσεις

Πλημμύρισαν σπίτια από τις έντονες βροχοπτώσεις στην Αλεξναδρούπολη. Απότομη αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο ύψος του Ορμενίου

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο, καθώς αγνοείται ένας άντρας από χθες το βράδυ. Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας, αστυνομικός στο επάγγελμα, ήταν με τη βάρκα του στις εκβολές του ποταμού Έβρου.

Δεν επέστρεψε όμως σπίτι με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ανησυχήσει, να μιλήσει με γνωστούς της ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από την αστυνομία και το λιμενικό.

Ο αγνοούμενος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Βρέθηκε όμως η βάρκα του δίπλα σε καλαμιές.

Επικίνδυνη αύξηση της στάθμης του Έβρου: Πλημμύρισαν σπίτια

Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου καταγράφονται στον νομό Έβρου. Στο χωριό Ελιά πλημμύρισαν 30 σπίτια και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απάντληση υδάτων, αλλά και για τον απεγκλωβισμό μίας ηλικιωμένης γυναίκας που δεν μπορούσε να βγει έξω από το σπίτι της, ενώ στο χωριό Αβδέλλα πλημμύρισαν δύο σπίτια, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων προβλήματα παρατηρούνται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας όπου - κατά περιπτώσεις - τα νερά έχουν υπερκαλύψει το οδόστρωμα στον άξονα Ελληνοχώρι - Μεταξάδες.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε και σε μονάδα εκτροφής περίπου 500 προβάτων στην περιοχή της Καρωτής, όπου παρά τις προσπάθειες, μόνο 140 πρόβατα κατάφεραν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τη μονάδα και τα υπόλοιπα παραμένουν εγκλωβισμένα, καθώς η πρόσβαση στο χώρο είναι αδύνατη εξαιτίας της κάλυψης του δρόμου από τα νερά.

Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφεται απότομη αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο ύψος του Ορμενίου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Όπως ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς, εκτιμάται ότι ποσότητες που ξεπερνούν τα 900 κυβικά το δευτερόλεπτο διοχετεύονται στην ελληνική κοίτη του ποταμού, με συνέπεια την αύξηση της στάθμης των υδάτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένουν σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τη "συμπεριφορά" του ποταμού.

Συστάσεις για ιδιαίτερη προσοχή

Ανακοίνωση με συστάσεις για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων των ποταμών Έβρου και Ερυθροπόταμου, από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, εξέδωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι δήμαρχοι των δήμων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους να μην πλησιάζουν τους ποταμούς Έβρο και Ερυθροπόταμο και τα αναχώματα αυτών, καθώς χαρακτηρίζονται επικίνδυνες περιοχές. Επίσης, να απομακρύνουν έγκαιρα τα μηχανήματα και τα εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές.

Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης καλούνται να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών Έβρου και Ερυθροποτάμου για την επικείμενη αύξηση των υδάτων.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ, thrakinea.gr, e-evros )

SHARE:

24Media Network