Τηλεοπτικές άδειες: Συνεχίζεται και αύριο η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες: Συνεχίζεται και αύριο η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα
Χρήστος Καλογρίτσας. Eurokinissi

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ο Χρήστος Καλογρίτσας. Υπέβαλε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο εμμένει στα όσα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, που χειρίζεται τη δικογραφία για τις τηλεοπτικές άδειες, βρέθηκε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ο Χρήστος Καλογρίτσας, απολογούμενος για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος. Ο επιχειρηματίας αναμένεται να συνεχίσει την απολογία του αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υπέβαλε στην αρεοπαγίτη δικαστική λειτουργό πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο εμμένει στα όσα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν. «Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» υποστήριξε κατά την έξοδος του από τον Άρειο Πάγο.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του, σειρά έχει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος εκτός απροόπτου θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο στις 3 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή έχει ασκήσει σε βάρος του Ν. Παππά ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός, αναφορικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία στην οποία έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, με την οποία φέρεται να έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα