Την Άνοιξη του 2018 η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Πολύκαστρο- Ειδομένη

Την Άνοιξη του 2018 η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Πολύκαστρο- Ειδομένη
Railways went on a 48hours strike beginning Thursday, January 31, 2013 / 48 SOOC

Τμήματα του έργου επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών

Κανονικά προχωρούν οι εργασίες της ΕΡΓΟΣΕ για τις υποδομές στη νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη στο τμήμα από το Πολύκαστρο μέχρι την Ειδομένη, και το έργο, στο σύνολό του, αναμένεται να είναι έτοιμο και σε πλήρη λειτουργία την Άνοιξη του 2018.

Τμήματα του έργου επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Θάνος Βούρδας.

Το έργο αφορά στις εργασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής της σιδηροδρομικής γραμμής στο συγκεκριμένο τμήμα, την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Πολυκάστρου και της σιδηροδρομικής Στάσης Μ. Δάσους καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης.

Ο κ. Βούρδας επιθεώρησε τις εργασίες και έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση κάθε απαιτούμενης παρέμβασης ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο συγκοινωνιακό δίκτυο στην περιοχή, που θα εξυπηρετεί τόσο τις υπεραστικές κινήσεις αμαξοστοιχιών εφόσον το έργο ανήκει στον πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό μεταφορικό άξονα Χ, όσο και τις τοπικές ανάγκες μετακινήσεων των κατοίκων.

Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών ανέφερε ότι το έργο –με την νέα χάραξη- θα λύσει τα προβλήματα διέλευσης και προσβασιμότητας που υπήρχαν λόγω της υφιστάμενης υποδομής και θα τονώσει τις διεθνείς μεταφορές χωρίς επιβάρυνση των τοπικών αναγκών.

Το έργο εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και αναμένεται ότι την άνοιξη του 2018 θα δοθεί σε κυκλοφορία η νέα γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση.

Ο Γενικός Γραμματέας –επικεφαλής κλιμακίου, και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής- παρουσίασε το έργο και την εξέλιξη του στο Δημοτικό Κατάστημα Αξιούπολης.

Επίσης, επισκέφθηκε την σιδηροδρομική γέφυρα Αξιού η οποία την Τετάρτη επλήγη από πυρκαγιά που ξέσπασε την περιοχή. Ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έδωσε σχετικές οδηγίες στον ΟΣΕ ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα η σιδηροδρομική συγκοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα