Την Δευτέρα οι ανασκαφές στην Κω από τους Βρετανούς για τον Μπεν

Την Δευτέρα οι ανασκαφές στην Κω από τους Βρετανούς για τον Μπεν

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει μόνο με περιφρούρηση του χώρου και η όλη διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου από την Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ

Άλλη μία σελίδα στο πολυετές θρίλερ εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ είναι έτοιμη να γραφτεί αύριο στο νησί της Κω. Ο Μπεν Νίνταμ γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίουτου 1989 στο Σέφιλντ της Βρετανίας. Περίπου δύο χρόνια μετά, στις 24 Ιουλίου του 1991, όταν εκείνος ήταν 21 μηνών, εξαφανίστηκε στην Κω, όπου βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του.

Η Αστυνομία του Νοτίου Γιορκσάιρ θα ξεκινήσει την Δευτέρα την εκσκαφή ενός χώρου στο νησί, πολύ κοντά στο σημείο που ήταν το σπίτι, όπου παραθέριζε τότε η οικογένεια, ως μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας σχετικά με την εξαφάνιση του.

Η έρευνα βασίζεται σε πληροφορίες που ήρθαν στο φως και οι οποίες αξιολογήθηκαν και θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρές από τους Βρετανούς αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να προγραμματιστούν δύο ανασκαφές στο νησί, κοντά στο σημείο στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά ο Μπεν και αυτό υπό τον φόβο ότι το παιδί μπορεί να έπεσε θύμα ατυχήματος και να σκεπάστηκε από όγκους χωμάτων κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών που γίνονταν στο σημείο.

Βεβαίως αυτή η υπόθεση είχε τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ουδέποτε όμως αποδείχτηκε οτιδήποτε. Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, ένας φίλος του χειριστή χωματουργικών μηχανημάτων, Κωνσταντίνου Μπάρκα, ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι ο κ. Μπάρκας, μάλλον ήταν υπεύθυνος για το θάνατο του Μπεν.

Το 2012 ο ίδιος ο Μπάρκας φέρεται να είχε εκδηλώσει στις Αρχές τον φόβου του, ότι άθελά του μπορεί να ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού, θάβοντάς το ίσως κάτω από μπάζα, κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών σε κτήμα της περιοχής, κοντά στο σπίτι που παραθέριζε η οικογένεια Νίνταμ, εκείνη την χρονική περίοδο.

Βάσει των νέων εξελίξεων η 43χρονη μητέρα του Μπεν δήλωσε: «Όλα είναι διαφορετικά τώρα. Έχω παγώσει. Νομίζω ότι η αστυνομία θα βρει τα οστά του Μπεν. Νομίζω ότι είναι νεκρός. Θα πεθάνω από το σοκ του πόνου αν επιβεβαιωθεί το τραγικό αυτό σενάριο. Η αστυνομία του νότιου Γιόρκσαιρ δε γνωρίζει το ακριβές σημείο αλλά θεωρούν την πληροφορία αξιόπιστη και πλέον η έρευνα δεν αφορά σε υπόθεση αναζήτησης ζωντανού προσώπου».

Ο ανώνυμος μάρτυρας θυμάται ότι είχε δει τότε τον Μπάρκα, ο οποίος δεν ζει πια, «ιδρωμένο και φοβισμένο», κατά την επιστροφή του από το Αστυνομικό Τμήμα την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού, καθώς είχε ανακριθεί από Έλληνες αστυνομικούς για την πιθανότητα ενός ατυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που θα γίνει μία ανάλογη τέτοια έρευνα στην περιοχή. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει μόνο στην περιφρούρηση του χώρου που θα γίνουν οι έρευνες και οι ανασκαφές υπό την καθοδήγηση, ευθύνη και επίβλεψη των Βρετανών αστυνομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Που θα γίνουν οι έρευνες για τον μικρό Μπεν στην Κω

Εκσκαφέας σκότωσε τον Μικρό Μπεν στην Κω;

SHARE: