Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees επιστρέφει στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees επιστρέφει στην Αθήνα
Η Ηλέκτρα Ρήγκου (αριστερά) και η Ελένη Σαράντη (δεξιά), οικοδέσποινες της κουζίνας του Lost Αthens στο Παγκράτι, πλαισιώνουν τη Roya Saifi με την οποία θα συνεργαστούν για το φεστιβάλ Cooking #WithRefugees UNHCR/Achilleas Zavallis

Έλληνες και πρόσφυγες σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees επιστρέφει στην Αθήνα από τις 18 ως τις 22 Ιουνίου για να παρουσιάσει νέες γαστρονομικές εμπειρίες και να αναδείξει τη δύναμη της συμπερίληψης.

Στο ξεχωριστό αυτό Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με εταίρους της, Έλληνες και πρόσφυγες σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε τέσσερα εστιατόρια και μας προτείνουν απολαυστικά πιάτα και μαγειρικούς συνδυασμούς, εμπνευσμένους από τη συριακή, την αφγανική, την ουκρανική και την καμερουνέζικη κουζίνα.

Με όχημα την παγκόσμια γλώσσα του φαγητού, το φετινό Φεστιβάλ εστιάζει στις δεξιότητες και τα ταλέντα των προσφύγων και αποδεικνύει ότι η ένταξη των προσφύγων είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προκειμένου να ξαναρχίσουν τη ζωή τους και να συνεισφέρουν ενεργητικά στις κοινότητες που τους υποδέχονται.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τη Mariia Borysenko στο εστιατόριο του ‘Σχεδία Home’, όπου τα παραδοσιακά ουκρανικά Varenyky της θα συναντήσουν τις γεύσεις του σεφ Κώστα Λύκουρα.

Η Dianne Priscille Ndzouatchoua από το Καμερούν δοκιμάζει τη συνταγή του φημισμένου της κοτόπουλου “Poulet DG” μαζί με τη σεφ Αγάπη Μιχελή. Η Dianne και η Αγάπη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και τις γνήσιες γεύσεις τους στο ταχυφαγείο νέας γενιάς «Η Λότζα της Γειτονιάς» στα Εξάρχεια.

Η Ηλέκτρα Ρήγκου (αριστερά) και η Ελένη Σαράντη (δεξιά), οικοδέσποινες της κουζίνας του Lost Αthens στο Παγκράτι, πλαισιώνουν τη Roya Saifi με την οποία θα συνεργαστούν για το φεστιβάλ Cooking #WithRefugees.

Οι Συριακές αρωματικές συνταγές του Adel Boshi συναντούν την αγαπημένη ελληνική κουζίνα της Γωγώς Δελογιάννη σε ένα πλήρες μενού που θα μας βάλει σε μεγάλο πειρασμό στη Στοά Κεραμεικός.

Το Φεστιβάλ κάνει το ντεμπούτο του με τη Mariia Borysenko στο εστιατόριο του ‘Σχεδία Home’, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Τα oυκρανικά παραδοσιακά Varenyky (Βαρένικι) και το αγαπημένο κέικ Κιέβου της Mariia θα συναντήσουν τις γεύσεις του σεφ Κώστα Λύκουρα στο φιλόξενο σπίτι του κόμβου αλληλεγγύης ‘Σχεδία Home’, που λειτουργεί από την ομάδα του ελληνικού περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Dianne & Αγάπη – Λόντζα της Γειτονιάς

Η Dianne Priscille Ndzouatchoua μάς ετοιμάζει γεύσεις από το Καμερούν που θα ζεστάνουν την καρδιά μας, όπως το φημισμένο της κοτόπουλο “Poulet DG” που δένει ιδανικά με τα ανεπιτήδευτα πιάτα της σεφ Αγάπης Μιχελή, στο ταχυφαγείο νέας γενιάς ‘Η Λόντζα της Γειτονιάς’ στα Εξάρχεια.

Roya & Ελένη, Ηλέκτρα – Lost Athens

Η γυναικεία μαγειρική ομάδα του ‘Lost Athens’ και οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρήγκου καλωσορίζουν στην κουζίνα τους τη Roya Saifi και τα πεντανόστιμα πιάτα της από το Αφγανιστάν, προσφέροντας μια νέα γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες γειτονιές της Αθήνας, το Παγκράτι.

Adel & Γωγώ – Στοά Κεραμεικός

Στο εστιατόριο ‘Στοά Κεραμεικός’ η σεφ Γωγώ Δελογιάννη συνδυάζει τις ελληνικές γεύσεις της με τις Συριακές συνταγές του Adel Boshi και ετοιμάζουν ένα πλήρες μενού που θα βάλει σε μεγάλο πειρασμό τους Αθηναίους στο ιδανικό κλείσιμο του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Cooking #WithRefugees 2023

Κυριακή 18 Ιουνίου

  • Ουκρανική Κουζίνα | Mariia Boryshenko & Κώστας Λύκουρας • Σχεδία Home, Μοναστηράκι (δείπνο)

Δευτέρα 19 Ιουνίου

  • Καμερουνέζικη Κουζίνα | Dianne Priscille Ndzouatchoua & Αγάπη Μιχελή • Η Λόντζα της Γειτονιάς, Εξάρχεια (γεύμα, δείπνο)
  • Ουκρανική Κουζίνα | Mariia Boryshenko & Κώστας Λύκουρας • Σχεδία Home, Μοναστηράκι (δείπνο)

Τρίτη 20 Ιουνίου

  • Καμερουνέζικη Κουζίνα | Dianne Priscille Ndzouatchoua & Αγάπη Μιχελή • Η Λότζα της Γειτονιάς, Εξάρχεια (γεύμα, δείπνο)

Τετάρτη 21 Ιουνίου

  • Αφγανική Κουζίνα | Roya Saifi & Ελένη Σαράντη, Ηλέκτρα Ρήγκου • Lost Athens, Παγκράτι (δείπνο)

Πέμπτη 22 Ιουνίου

  • Συριακή Κουζίνα | Adel Boshi & Γωγώ Δελογιάννη • Στοά Κεραμεικός, Κεραμεικός (δείπνο)

Μπορείτε να κλείσετε τραπέζι επικοινωνώντας απευθείας με τα εστιατόρια

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees διοργανώνεται με την υποστήριξη οργανώσεων που βοηθούν τους πρόσφυγες να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, να ενδυναμωθούν, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευκαιρίες και να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη ΜΕΤΑδραση, το Saffron Kitchen Project και την Elahe Penhan, καθώς και το περιοδικό Athens Insider για την επικοινωνιακή υποστήριξη.

Επισκέψου το Φεστιβάλ και ανακάλυψε τη γεύση της ελπίδας

Φωτογράφισε το πιάτο που απόλαυσες, μοιράσου τη φωτογραφία στα social media (@UNHCRGreece, #WithRefugees) και στείλε το δικό σου μήνυμα ελπίδας!

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για να τιμήσει τους πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο, στις 20 Ιουνίου, γιορτάζουμε τη δύναμη και το κουράγιο των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες λόγω πολέμου και διώξεων. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων για το 2023 είναι “hope away from home” και εστιάζει στην ανάγκη εύρεσης λύσεων για τους πρόσφυγες και στη δύναμη της συμπερίληψης.

Λίγα λόγια για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με αποστολή να σώζει ανθρώπινες ζωές, να προστατεύει τα δικαιώματα και να διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων και των διωγμών. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1952, προσπαθώντας να διασφαλίσει την προστασία και την ένταξη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες και εργαλεία διασύνδεσης προσφύγων με την αγορά εργασίας, υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης, εκπαίδευσης και βιοπορισμού, εστιάζει σε δράσεις ευαισθητοποίησης και συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, δήμους, τον ιδιωτικό τομέα, την τοπική κοινωνία και προσφυγικές κοινότητες για την προώθηση πολιτικών συμπερίληψης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να ευημερήσουν και να συνεισφέρουν στη νέα τους πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα, πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα