ΟΗΕ

Η Πρέσβης των ΗΠΑ, Νίκι Χάλεϊ, μπροστά από την ταπετσαρία που είναι αναπαραγωγή της "Γκέρνικα" του Πικάσο, 2 Ιανουαρίου 2018, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Η οικογένεια Ροκφέλερ απέσυρε ταπετσαρία με την Γκερνίκα από την έδρα του ΟΗΕ

Η ταπετσαρία - αναπαραγωγή της Γκερνίκα που κοσμούσε την έδρα του ΟΗΕ, για να θυμίζει στους διπλωμάτες την φρίκη του πολέμου, επιστράφηκε στην ιδιοκτήτρια οικογένεια Ροκφέλερ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

"Κεραυνοί" Γκουτέρες: Να μη χρησιμοποιείται η πανδημία ως πρόσχημα για την καταστολή ελευθεριών

"Οι περιορισμοί που συνδέονται με την πανδημία χρησιμεύουν ως δικαιολογία για τον τορπιλισμό των εκλογικών διαδικασιών, την αποδυνάμωση της φωνής των διαφωνούντων και την καταστολή των επικρίσεων" τόνισε ο γγ του ΟΗΕ.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ

Βρετανία: Έκκληση για διεθνή κατάπαυση του πυρός προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το σχέδιο απόφασης που θα κατατεθεί προς συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αξιώνει να υπάρξει "ισότιμη πρόσβαση" όλου του κόσμου στα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ

Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ καλεί να ασκηθεί πίεση για να αποτύχει το πραξικόπημα

Να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα, ώστε να αποτύχουν οι πραξικοποιηματίες της Μιανμάρ καλεί ο Αντόνιο Γκουτέρες. "Είναι εντελώς απαράδεκτο να ανατρέπονται τα αποτελέσματα των εκλογών", τόνισε.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν

ΟΗΕ για Βόρεια Κορέα: Τα βασανιστήρια και τα καταναγκαστικά έργα είναι διαδεδομένες πρακτικές

Για συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατιμωρησία κάνει λόγο ο ΟΗΕ, αναφερόμενος στα βασανιστήρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων στην Β. Κορέα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες

Γκουτιέρες για Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος: Ο αντισημιτισμός παραμένει ζωντανός

Το μήνυμά του με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος έστειλε ο Α. Γκουτέρες, γγ του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για έναν κόσμο, όπου ο αντισημιτισμός και οι νεοναζί είναι φανερά παρόντες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Αντόνιο Γκουτέρες θα διεκδικήσει ξανά τον θώκο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αποφάσισε να διεκδικήσει για δεύτερη θητεία το αξιώμά του. Περίμενε να πάρει αυτή την απόφαση, αφότου γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Γκουτέρες για κλίμα: Κηρύξτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

"Υπάρχει κανένας που να μπορεί ακόμη να αρνείται ότι αντιμετωπίζουμε μια δραματική έκτακτη ανάγκη; Καλώ όλους τους ηγέτες παγκοσμίως να κηρύξουν Κατάσταση Κλιματικής Έκτακτης Ανάγκης στις χώρες τους", είπε ο Γκουτέρες.

Ιστορική απόφαση: Ο ΟΗΕ δεν θεωρεί την κάνναβη επικίνδυνη

Ιστορική απόφαση: Ο ΟΗΕ δεν θεωρεί την κάνναβη επικίνδυνη

Η απόφαση-ορόσημο του ΟΗΕ αφαιρεί την κάνναβη από τον κατάλογο των επικίνδυνων ουσιών, εκσυγχρονίζοντας το ρυθμιστικό πλαίσιο και ανοίγοντας τον δρόμο στην ανάπτυξη της φαρμακευτικής κάνναβης.