Το NEWS 247 σε Ρόδο, Χάλκη, Καστελόριζο

Το NEWS 247 σε Ρόδο, Χάλκη, Καστελόριζο
Στιγμιότυπο από το Καστελόριζο ή Μεγίστη, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, 1,25 ναυτικά μίλια από τις νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας και 72 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ρόδου. Το Καστελόριζο είναι η μεγαλύτερη νησίδα μικρού αρχιπελάγους που περιλαμβάνει τα βραχονήσια Άγιο Γεώργιο, Αγριέλαια, Μαύρο Ποινί, Πολύφαδο, Ρω, Στρογγυλή, Ψωμί και Ψωραδιά. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού, το Καστελόριζο, βρίσκεται γύρω από το φυσικό λιμάνι, αποτελείται από τις συνοικίες Πηγάδια, Χωράφια και Μανδράκι και είναι γεμάτο από παλιά αρχοντικά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ερημώσει. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβάστε για την αποστολή του NEWS 247 σε Καστελόριζο και Χάλκη, για να δώσει φωνή στους ακρίτες μας να δημοσιοποιηθούν τα προβλήματα τους

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα…Στο NEWS 247, επιμένουμε σε αυτό και από θεωρία επιχειρούμε σιγά- σιγά, αλλά με σταθερά βήματα να το κάνουμε πράξη.

Έτσι με αποστολή δημοσιογράφου σε ακριτικά νησιά, όπως το Καστελόριζο και η Χάλκη, το NEWS 247 ανοίγει τα μικρόφωνα στους ακρίτες μας, για να φθάσει η φωνή τους στο κέντρο και την πολιτική εξουσία.

Η απεσταλμένη μας Μαρίνα Κουτσούμπα, με αφετηρία την Ρόδο , θα επισκεφθεί τη Χάλκη και το Καστελόριζο. Καταγράφοντας τα προβλήματα  των συμπατριωτών μας που κατοικούν στην άκρη της Ελλάδας και νιώθουν καθημερινά να δοκιμάζονται, καθώς ενώ φυλάττουν Θερμοπύλες, η κεντρική εξουσία αδιαφορεί για την καθημερινότητα τους  και διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλλους, με ακρίτες μας, να μεταβαίνουν στην Τουρκία για νοσηλεία, καθώς δεν υπάρχει συγκοινωνία για να διακομιστούν σε ελληνικό νοσοκομείο.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε και η παράλογη πρόταση ενός Ρουμάνου μέλους τεχνικού κλιμακίου της Τρόικας να εκκενωθούν τα νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους που απορρίφθηκε συλλήβδην από τον υπουργό Ναυτιλίας.

Σε πρώτη φάση επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τους ακρίτες των νησιών και καταγράψαμε τα προβλήματα τους. Όμως το επιτόπιο  ρεπορτάζ δίνει περισσότερες δυνατότητες και είναι πιο άμεσα τόσους για τους ακρίτες μας που θα μιλήσουν για τα προβλήματα τους, όσο και για τους αναγνώστες μας που θα ενημερωθούν για το τι επικρατεί στην άκρη της Ελλάδος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το NEWS 247 δίνει φωνή στην περιφέρεια. Και το ταξίδι  δεν σταματά εδώ,  καθώς το NEWS 247  θα κρατήσει ανοικτή την επικοινωνία με τους αναγνώστες του, στην επαρχία ….    

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα