Τουρίστας καταγγέλλει: Με έδειραν κουκουλοφόροι επειδή ψώνιζα Κυριακή

Τουρίστας καταγγέλλει: Με έδειραν κουκουλοφόροι επειδή ψώνιζα Κυριακή

Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι τον γρονθοκόπησαν ενώ περπατούσε στην Ερμού και του είπαν "μην ψωνίζετε"

Ξυλοδαρμό από κουκουλοφόρους, στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που έβγαινε από κατάστημα, καταγγέλλει ένας Ελληνοαυστραλός τουρίστας.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον 41χρονο καταγγέλλοντα, συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι, μετά το τέλος της πορείας των συνδικαλιστών και εργαζομένων κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

"Περπατούσα με την οικογένειά μου, πέρασαν κοντά μου και χτύπησαν με γροθιές, χωρίς λόγο. Δεν τους είπα τίποτα, δεν τους ήξερα" δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha, υποστηρίζοντας πως του είπαν "μην ψωνίζετε".

"Απλώς περπατούσαμε και οι τέσσερις σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όταν ξαφνικά γύρισαν και χτύπησαν τον σύζυγό μου. Παντού αίμα, η κόρη μου έκλαιγε, λιποθύμησε, προσπάθησα να τον τραβήξω μακριά, αλλά δεν τους ενδιέφερε, έσπρωξαν τη μητέρα μου, εμένα, το παιδί. Σοβαρά τώρα; Τι ζώα είναι αυτά; Δεν μπορεί να συνέβη αυτό... Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά", τόνισε η σύζυγος του θύματος.

"Είμαστε τουρίστες, επιστρέφουμε αύριο στην Αυστραλία. Ήρθαμε εδώ, ξοδέψαμε τα χρήματά μας για την οικονομία σας. Και να μας χτυπήσουν; Δεν θα έρθω ποτέ ξανά, αυτό είναι σίγουρο".

Ο 41χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και προέβη στην σχετική καταγγελία. Επεσήμανε στις αρχές ότι ψώνιζε στις 13:45 στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής ενώ είχε ολοκληρωθεί η κινητοποίηση. Τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν 10 άτομα με κουκούλες, επειδή ψώνιζε. Τον έβρισαν και τον χτυπούσαν. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και το πρόσωπο. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Παρόντες στο περιστατικό ήταν η σύζυγός του, το ανήλικο παιδί τους και η πεθερά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα, διαμαρτυρίες και ελάχιστη κίνηση

SHARE:

24Media Network