Τραγικό περιστατικό στην Κέρκυρα: Πέθανε από αιμορραγία επειδή άργησε το ασθενοφόρο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ EUROKINISSI

Μοιραία απέβη για έναν 79χρονο Κερκυραίο η καθυστέρηση του ασθενοφόρου, που κλήθηκε να τον παραλάβει όταν εμφάνισε ακατάσχετη αιμορραγία. Η απάντηση του ΕΚΑΒ.

Ο άτυχος άντρας υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και, όταν έσπασε στο χέρι του η ειδική συσκευή «επικοινωνίας» φλέβας- αρτηρίας (Fistula), εμφάνισε ακατάσχετη αιμορραγία. Το ασθενοφόρο, όμως, άργησε πάρα πολύ, κάτι το οποίο παραδέχθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, με αποτέλεσμα ο 79χρονος να χάσει τελικά τη ζωή του.

Την καταγγελία για την καθυστέρηση του ασθενοφόρου έκανε στο Corfutv το βράδυ της Τρίτης, στην εκπομπή "ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ", ο γαμπρός του άτυχου άντρα, κ. Κώστας Κουρτέσης.

Όπως ανέφερε, ο πεθερός του υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τους τελευταίους 6 μήνες λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Πριν από ένα μήνα μετέβη στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου έκανε εγχείριση τοποθετώντας Fistula (άμεση επικοινωνία αρτηρίας-φλέβας).

Τη μέρα που έχασε τη ζωή του, ο79χρονος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου έκανε αιμοκάθαρση και στη συνέχεια έφυγε. Ακολούθως, πήγε σε μία ταβέρνα για φαγητό, όπου εκεί του έσπασε η φίστουλα. Αμέσως, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε 1 ώρα, μετά με αποτέλεσμα ο 79χρονος να πεθάνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον ενημέρωσαν ότι το ασθενοφόρο βρίσκεται στο Σκριπερό σε περιστατικό.

"Πραγματικά αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι αυτό το περιστατικό έγινε λίγα μέτρα πριν από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ. Δεν ξέρουμε αν θα ζούσε αν μεταφερόταν νωρίτερα, αλλά περιμέναμε 1 ώρα. Βρέθηκε κάποιος άνθρωπος εκεί, όπου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς κατέληξε από αιμορραγία", τόνισε χαρακτηριστικά ο γαμπρός του 79χρονου.

Τι απαντά ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ

Μιλώντας στο Corfutv o Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, παραδέχτηκε το περιστατικό εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει "Η κλήση για το περιστατικό έγινε στις 17:40 και το ασθενοφόρο έφτασε 18:15".

Όπως είπε: "Το απόγευμα (σ.σ. χθες) είχαμε 3 ασθενοφόρα. Εκείνη τη στιγμή, το ένα ήταν σε καρδιολογικό περιστατικό στον Άγιο Ματθαίο, το δεύτερο σε καρδιολογικό περιστατικό στις Αλυκές Ποταμού και το τρίτο ασθενοφόρο έκανε εξιτήριο και γύριζε από τον βόρειο τομέα. Σε καθημερινή βάση έχουμε δυο ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δυο το βράδυ. Είναι άδικο να χάνεται μια ζωή έτσι απλά. Προσπαθούμε για την ενίσχυση ασθενοφόρων και προσωπικού, καθώς επίσης και τη δημιουργία αρχικά τομέα Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη) και στην συνέχεια να δημιουργηθεί ένας τομέας στο Βόρειο Τμήμα του νησιού".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Σπύρος Πουλής τόνισε: "Τα τρία ασθενοφόρα το σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν. Επίσης, δεν υπάρχει και γιατρός. Τα προβλήματα είναι σοβαρά πρέπει να γίνει κάτι άμεσα".

Πηγή: 

Corfutvnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λαμία: Λεωφορείο έπεσε σε παρκαρισμένα ΙΧ και μετά σε μαντρότοιχο

Αγρίνιο: Δύο 15χρονοι χτύπησαν συνομίληκό τους

SHARE: