Τραγωδία στη Λάρισα: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν άλλοι δύο φοιτητές

Τραγωδία στη Λάρισα: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν άλλοι δύο φοιτητές
Στιγμιότυπο από το σπίτι στην οδό Παπαζαχαρίου στην Λάρισα όπου δύο σπουδαστες βρήκαν το θάνατο την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013. Επίσης άλλοι τρεις σπουδαστές, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δυο σε κωματώδη και ο ένας σε ημικωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο της Λάρισας. Οι πέντε σπουδαστές βρισκόταν σε σπίτι, σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία - σαν ψησταριά ή μαγκάλι- για να ζεσταθούν. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρεις φοιτητές στη Λάρισα από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. Ιατροδικαστική έρευνα για τους άλλους δύο που έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να ζεσταθούν

Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των δύο φοιτητών που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Λάρισας.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr ο τρίτος φοιτητής μεταφέρθηκε επίσης στην εντατική με οξυγόνο δεν έχει παρουσιάσει κάποια επιπλοκή.

Προβληματισμός όμως, επικρατεί για τον άλλο φοιτητή που την Παρασκευή επιχειρήθηκε από τους γιατρούς να ανακτηθούν οι αισθήσεις του, ανεπιτυχώς.

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε μαγνητική η οποία έδειξε πως υπάρχει βλάβη – χωρίς να είναι σαφές το μέγεθός της – στον εγκέφαλο από την ελλιπή οξυγόνωση.

Οι γιατροί εκτιμούν πως τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα θα είναι και τα πλέον κρίσιμα αφού θα φανεί εάν και σε ποιο βαθμό έχουν προκληθεί προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία των δύο φοιτητών.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες ενδείξεις της ιατροδικαστικής έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο θάνατος των άλλων δύο άτυχων φοιτητών προήλθε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, ενώ επίσης ανιχνεύτηκε και αλκοόλ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο ιατροδικαστής σημείωσε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις για να υπάρξει σαφής εικόνα για τα αίτια του θανάτου.

(Πηγή: Onlarissa.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα