Τραγωδιά στην Κρήτη: Ένας νεκρός από την έκρηξη στο Blue Horizon

Τραγωδιά στην Κρήτη: Ένας νεκρός από την έκρηξη στο Blue Horizon
Δυστύχημα στο μηχανοστάσιο του πλοίου Blue Horizon Eurokinissi

Έχασε τη ζωή του ένας εκ των 4 τραυματιών από την διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου Blue Horizon στο Ηράκλειο Κρήτης. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Κατέληξε ο 30χρονος εγκαυματίας ναυτικός, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη και την επακόλουθη διαρροή ατμού στο πλοίο Blue Horizon στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο άνδρας είχε διασωληνωθεί και νοσηλευόταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (λίγο μετά τις 9.30) σε επιβατικό πλοίο με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων ο 30χρονος ο οποίος έχασε τη μάχη το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, το δυστύχημα σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου “Blue Horizon” μετά από διαρροή ατμού κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, ενώ στο πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Στο σημείο, έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν και να μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τους τραυματίες.

Οι άλλοι τρεις τραυματίες φέρουν επίσης εγκαύματα, ωστόσο η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το δυστύχημα

«Η έκρηξη στο λέβητα του μηχανοστασίου του πλοίου “Blue Horizon”, στο λιμάνι του Ηρακλείου, με έναν νεκρό ναυτεργάτη και τρεις τραυματίες αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων, σε συνθήκες έντασης της επιθετικότητας κυβέρνησης και εφοπλιστών. Η ζωή των εργατών της θάλασσας τίθεται σε αυξημένο κίνδυνο για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι μεγάλες και διαχρονικές» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων που αποδεικνύουν πως δίπλα στα άλλα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία, με μειώσεις των οργανικών συνθέσεων των καραβιών και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε την παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφαλείας των πλοίων με άμεσες συνέπειες την μείωση των επιθεωρήσεων και των ελέγχων στα πλοία».

Το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, «απαιτεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της, για τη διερεύνηση των αιτιών, που προκάλεσαν την έκρηξη καθώς και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των τραυματισμένων ναυτεργατών. Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την αξιοπλοΐα του Ε/Γ – Ο/Γ του πλοίου « Blue Horizon» πριν από τον απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα