Τραγωδία στο Κιάτο: Νεκρή 46χρονη με συμπτώματα αλλαντίασης – Διασωληνωμένη η μητέρα της

Τραγωδία στο Κιάτο: Νεκρή 46χρονη με συμπτώματα αλλαντίασης – Διασωληνωμένη η μητέρα της
Ασθενοφόρο (Αρχείο) EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τη ζωή της έχασε 46χρονη γυναίκα από το Κιάτο Κορινθίας, μετά από τροφική δηλητηρίαση. Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται η μητέρα της.

Τραγωδία στο Κιάτο Κορινθίας, με μια 46χρονη να πεθαίνει με συμπτώματα αλλαντίασης και τη 77χρονη μητέρα της να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, οι δύο γυναίκες αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα οι οικείοι τους να καλέσουν ασθενοφόρο. Επί τόπου, έσπευσε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ, όπου παρέλαβε και μετέφερε και τις δύο γυναίκες στο Κέντρο Υγείας Κιάτου. Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατος της 46χρονης γυναίκας.

Έπειτα, η ηλικιωμένη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το άψυχο σώμα της 46χρονης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και θα διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Κατά πληροφορίες από ιατρούς, πιθανότατα, η αντίδραση αυτή οφείλεται σε τροφική δηλητηρίαση, κατόπιν κατανάλωσης κάποιου δηλητηριώδους φυτού. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ αναμένονται οι ιατροδικαστικές αναφορές που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii. Η αλλαντική τοξίνη θεωρείται από τις πιο θανατηφόρες ουσίες. Η μέση θανατηφόρος δόση (lethal dose- LD50) είναι 1 ng τοξίνης ανά χιλιόγραμμο βάρους σώματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα