Τραγωδία στον Αλμυρό: 9χρονη είχε γλιτώσει από θαύμα στο ίδιο παιχνίδι πριν 10 χρόνια

Τραγωδία στον Αλμυρό: 9χρονη είχε γλιτώσει από θαύμα στο ίδιο παιχνίδι πριν 10 χρόνια
Το σημείο στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας όπου βρήκε το θάνατο 14χρονη το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019 Eurokinissi

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την υπόθεση που έχει σκορπίσει θλίψη στον Βόλο - Ξεσπούν οι γονείς ενός κοριτσιού που είχε επίσης κινδυνέψει στη Χαλκίδα από το μοιραίο παιχνίδι, στο οποίο σκοτώθηκε την Παρασκευή μια 14χρονη. Στο νοσοκομείο ο πατέρας του θύματος.

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία που συνέβη στον Αλμυρό Βόλου. Την ίδια ώρα, σοκάρει η είδηση ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είχε κατηγορηθεί για παρόμοιο ατύχημα στη Χαλκίδα, το 2009. Τότε, είχε τραυματιστεί ένα 9χρονο κορίτσι.

Τραγωδία στον Αλμυρό του Βόλου, όπου ένα 14χρονο τραυματίσθηκε θανάσιμα σε λούνα παρκ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του θύματος, που πλέον έχει συμπληρώσει τα 19 έτη και συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από το ατύχημα, η οικογένειά του είχε προειδοποιήσει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι μπορεί να «θρηνήσουμε θύματα», όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open.

Το παιχνίδι όπου τραυματίστηκε θανάσιμα η 14χρονη, δεν έχει ζώνες ασφαλείας αλλά μια μεταλλική μπάρα ασφαλείας -

Ο πατέρας της νεαρής αναφέρθηκε στο ατύχημα που σημειώθηκε στις 29/7/2009 στη Χαλκίδα, σημειώνοντας πως το παιδί του τότε είχε “γλιτώσει από θαύμα”.

«Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια», είπε ο κ. Γιάννης Μπουρτζίκας και συνέχισε: «είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα, στο ίδιο παιχνίδι, καθόταν στο ίδιο σημείο που καθόταν και η κόρη μας (σ.σ. η 14χρονη που έχασε τη ζωή της)».

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναφερόμενος στην ημέρα του ατυχήματος του παιδιού είπε συγκινημένος:

“Το μηχάνημα άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα. Ήταν με τη μητέρα της. Άρχισαν να αναπηδούν τα πόδια της, πήγα στο χειριστή και του είπα να σταματήσει το μηχάνημα γιατί το παιδί θα πέσει. Ο χειριστής δεν κατάλαβε και δεν γνωρίζω ακόμη γιατί δεν κατάλαβε. Το παιδί γλίστρησε κάτω από τη μπάρα, που είχε μεγάλες ταλαντώσεις”

Η 9χρονη έπεσε από ύψος 15 μέτρων και είχε σοβαρά τραύματα σε όλο της το σώμα, εσωτερική αιμορραγία, ενώ έμεινε σε κώμα για τέσσερις μέρες.

«Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα», κατήγγειλε ο πατέρας και τόνισε πως τόσο η ιδιοκτήτρια του παιχνιδιού, όσο ο χειριστής και η υπεύθυνη λούνα παρκ είχαν καταδικαστεί.

Είναι δολοφόνοι

“Είναι δολοφόνοι” λέει η μητέρα της τότε 9χρονης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του Λούνα Παρκ

Ελεύθερη αφέθηκε από την εισαγγελέα υπηρεσίας σήμερα το μεσημέρι η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, καθώς η υπόθεση θα διερευνηθεί περισσότερο με προκαταρτική που θα παραγγελθεί από την Εισαγγελία.

Στο μεταξύ, ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές που ήταν χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού (καθώς ο Έλληνας που συνήθως το χειριζόταν απουσίασε για να στήσει άλλο λούνα παρκ), μετά το τραγικό δυστύχημα εξαφανίστηκε και αναζητείται από την Αστυνομία να συλληφθεί.

Η γυναίκα ιδιοκτήτρια της επιχείρησης του λούνα παρκ, που είναι κάτοικος Αθήνας, εμφανίστηκε στα Δικαστήρια φορώντας μαύρα και υποβασταζόμενη από την κόρη της και τον δικηγόρο της και αφού οδηγήθηκε στην εισαγγελέα υπηρεσίας, αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να της ασκηθεί ακόμη δίωξη, ώστε η έρευνα για την τραγωδία που συντάραξε την περιοχή να συνεχιστεί.

Ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται από την Αστυνομία, καθώς η Εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από το χώρο που έχασε τη ζωή της η άτυχη μαθήτρια.

Στο νοσοκομείο ο πατέρας της άτυχης κοπέλας

Ο πατέρας της 14χρονης εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι πληροφορίες του e-thessalia.gr αναφέρουν πως ο άνδρας αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας της άτυχης νεαρής είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ.

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε λούνα παρκ που είχε στηθεί σε εμποροπανήγυρη στον Αλμυρό. Η 14χρονη καθόταν στη θέση της στο παιχνίδι «χαλί» και όταν η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το παιχνίδι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το άτυχο κορίτσι – ενώ βρισκόταν πάνω στο παιχνίδι – σηκώθηκε όρθια και ύψωσε και τα χέρια της, όπως έκαναν και οι φίλοι της για να βγάλουν φωτογραφία. Εκείνη τη στιγμή έπεσε από μεγάλο ύψος και το σώμα της κατέληξε σε ένα άλλο παιχνίδι. Μόλις έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί στο γεμάτο από κόσμο χώρο της εμποροπανήγυρις επικράτησε χάος.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως η Αστυνομία, ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τη 14χρονη, που από την πτώση είχε καρφωθεί σε άλλο παιχνίδι.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αλμυρού όπου παρά τις προσπάθειες των εφημερευόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα