Τριαξονικός γερανός έπεσε μέσα στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Τριαξονικός γερανός έπεσε μέσα στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού του χειριστή από άντρες της Πυροσβεστικής, ο οποίος δεν έχει τις αισθήσεις του

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, στο ΕΚΑΒ και στην Αστυνομία ύστερα από σοβαρό εργατικό δυστύχημα όπως όλα δείχνουν, που σημειώθηκε στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αιγαίου στην Καλαμαριά.

Ξαφνικά, και ενώ εκτελούνταν εργασίες, περίπου 20 λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, τριαξονικό όχημα με γερανό υποχώρησε και έπεσε στην τρύπα του εργοταξίου βάθους 25 μέτρων. Από το σοβαρότατο αυτό ατύχημα δεν προκλήθηκαν τυχόν τραυματισμοί ή ζημιές σε περίοικους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μία τιτάνια προσπάθεια εντοπισμού και απεγκλωβισμού του 50χρονου χειριστή του γερανού που παρασύρθηκε στο κενό μαζί με τον γερανό του και εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό και επιστρατεύονται γερανοί της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., σε μία προσπάθεια να μπορέσουν να τραβήξουν το τριαξονικό.

Τελικά, ούτε οι γερανοί της Πυροσβεστικής ή της ΕΛ.ΑΣ. μπόρεσαν να σηκώσουν το βαρύ όχημα και έτσι ζητήθηκε ειδικός γερανός από την ΜΕΤΡΟ. Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση ή σημάδι ζωής από τον άτυχο χειριστή, που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν... από το κουβούκλιο του γερανού που αιωρείται στο κενό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική λίγο πριν τις 8 το βράδυ, έφτασαν στο σημείο δύο μεγάλοι γερανοί με σκοπό να σηκώσουν ελαφρά το βαρύ όχημα, έστω δύο μέτρα, ώστε να μπορέσουν να καταρριχηθούν οι άντρες της ΕΜΑΚ, να φτάσουν στο κουβούκλιο που είναι σε βάθος 15-20 μέτρων και να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν από εκεί τον χειριστή, ο οποίος θεωρείται πως είναι ήδη νεκρός, όμως από την στιγμή που δεν έχει καταστεί εφικτή ακόμα η ανάσυρσή του, όπως είναι λογικό, οι διασώστες δεν το δίνουν αυτό επίσημα.

Βίντεο: Thestival Gr

SHARE:

24Media Network