Τρίκαλα: Πρωτοσύγκελος έκανε 'μπάνιο' τους μαθητές αγιάζοντας τους

Τρίκαλα: Πρωτοσύγκελος έκανε 'μπάνιο' τους μαθητές αγιάζοντας τους

Δείτε το χαμό που έγινε στο «κατάβρεγμα» και πως αντιδρούσαν οι μαθητές (Vid)

Η τελετή του Αγιασμού έγινε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Χρυσόστομο Νάση, που όπως φαίνεται ξέρει να μιλά στη γλώσσα των παιδιών και όχι μόνο…

Ενώ ο Πρωτοσύγκελος έλεγε τις διάφορες ευχές και συμβουλές για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς και της καθημερινότητας, οι μαθητές ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα, αντιδραστικού μερικές φορές χαρακτήρα…

Ο Πρωτοσύγκελος όταν πήρε τη λεκάνη (κακάβι) με το νερό και ήρθε η ώρα του… «καταβρέγματος», πήγε με τα νερά των μαθητών… Ως γνωστό, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Χρυσόστομος Νάσης, είναι προικισμένος με μία ευχέρεια λόγου που σπανίζει και μιλά στη γλώσσα και στο ρυθμό της κάθε τοπικής κοινωνίας και στις καρδιές όλων των πιστών.

Χαρακτηριστικό είναι πως πλησιάζοντας στον πρώτο μαθητή που θα δεχόταν τα πυρά του βασιλικού γεμάτο νερό, ο μαθητής του είπε: «Να πας για πολιτικός…».

Στη διάρκεια του καταβρέγματος ο Πρωτοσύγκελος μιλούσε στους μαθητές στη δικιά τους γλώσσα, νιώθοντάς τον έτσι πιο οικείο.

Μετά από τέτοιο κατάβρεγμα, ο Πρωτοσύγκελος μόνο απόμακρος δεν θα είναι από τα παιδιά.

Πηγή: trikalaola

SHARE: