Τρίκαλα: Βοσκοί εγκλωβίστηκαν για 18 ώρες στο χιόνι – Αγωνιώδης διάσωση

Τρίκαλα: Βοσκοί εγκλωβίστηκαν για 18 ώρες στο χιόνι – Αγωνιώδης διάσωση

Απίστευτη περιπέτεια για δύο νεαρούς βοσκούς σε υψόμετρο 1.800 μέτρων - Στο νοσοκομείο με κρυοπαγήματα νοσηλεύεται ο ένας.

Απίστευτη περιπέτεια για δυο νεαρούς βοσκούς στα 1.800 μέτρα, υψόμετρο. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr τέσσερις βοσκοί έφυγαν στις 10 το πρωί της Κυριακής για να μαζέψουν το κοπάδι με τις αγελάδες που έβοσκε στην περιοχή της Κακαδίτσας (άνω των 1.800 μέτρων υψόμετρο).

Όταν προσέγγισαν το σημείο είχε ήδη 70 πόντους χιόνι στο δρόμο. Ακολούθησε η σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε όλο τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και της Καλαμπάκας και μέσα σε λίγες ώρες το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1.70 μέτρα.

Οι βοσκοί άφησαν το αυτοκίνητο και έφυγαν με τα πόδια και στη πορεία χάθηκαν. Οι δυο από αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν και να ειδοποιήσουν σε βοήθεια για τους άλλους δύο που έμειναν πίσω.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης την οποία ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Πύλης Κώστας Ούτρας, κτηνοτρόφος της περιοχής και ο ίδιος, ο οποίος έφτασε ως ένα σημείο με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και έπειτα με μπουλντόζα ιδιώτη κατάφερε μαζί με την ομάδα του να βρει τους δυο βοσκούς, στα 1.800 μέτρα και «θαμμένους» μέσα στο χιόνι, στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας,δηλαδή έπειτα από 18 ολόκληρες ώρες.

Οι δυο νέοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων και ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται ακόμη με κρυοπαγήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα