Τρίπολη: Σε έκτακτη ανάγκη η Τρίπολη, λόγω σκουπιδιών

Τρίπολη: Σε έκτακτη ανάγκη η Τρίπολη, λόγω σκουπιδιών

Να κηρυχθεί η Τρίπολη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου , προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών. Τι κατάσταση επικρατεί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης να κηρυχτεί η πόλη, εξαιτίας των σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους για περισσότερους από δύο μήνες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν να ενεργοποιηθεί η κοινή Υπουργική απόφαση, για μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αττική.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, θα σταλεί σήμερα Τρίτη στην περιφέρεια Πελοποννήσου και από εκεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση κήρυξης της πόλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κατόπιν αυτού θα ακολουθήσει διαδικασία αδειοδότησης σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) και στη συνέχεια θα μπορούν να ταξιδεύουν τα σκουπίδια στην Αττική, εν τω μεταξύ δεν υπάρξει κάποιο νέο γραφειοκρατικό εμπόδιο.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Τρίπολη και συγκεντρώθηκαν σκουπίδια σε κοντέινερ, όμως διακόπηκε ξανά η διαδικασία, αφού τα σκουπίδια δεν μπορούν να μεταφορτωθούν - επειδή δεν υπάρχει στην περιοχή - αδειοδοτημένος σταθμός μεταφόρτωσης (ΣΜΑ).

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι εκτός από την Τρίπολη, ανάλογα προβλήματα έχει και η Ερμιονίδα, όπου με την ίδια ΚΥΑ δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής και εκεί όμως, λόγω παρόμοιων γραφειοκρατικών εμποδίων, δεν έχει ενεργοποιηθεί η ΚΥΑ και τα σκουπίδια δεν έχουν μεταφερθεί στην Φυλή.

SHARE:

24Media Network