Τρομοδέματα: Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων τα ευρήματα της γιάφκας

Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του  εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α.
(EUROKINISSI)
Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο 29χρονος συνελήφθη για τις επιστολές-βόμβες στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, στον Σόιμπλε κλπ- Βέβαιοι στην Αντιτρομοκρατική ότι τον έπιασαν ώρες πριν από έναν νέο μπαράζ χτυπημάτων

Σε αναμονή βρίσκονται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων τόσο από το πλήθος των εκρηκτικών που κατασχέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι της οδού Αλκαμένους, όσο κυρίως από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή που επίσης κατασχέθηκε, μήπως μπορέσουν να διαπιστώσουν από εκεί που ετοιμαζόταν να αποστείλει τις νέες παγιδευμένες με εκρηκτικά επιστολές που ετοίμαζε και που ετοιμαζόταν να δώσει ή να τοποθετήσει βόμβα.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία άλλωστε είναι πεπεισμένοι ότι ετοιμαζόταν και για τα δύο, δηλαδή και για την αποστολή νέων εκρηκτικών επιστολών αλλά και για την τοποθέτηση ωρολογιακού μηχανισμού με άγνωστο μέχρι στιγμής στόχο, αφού ουσιαστικά τον έπιασαν με αυτή στα χέρια να την μεταφέρει, ενδεχομένως σε άλλο κρησφύγετο ή στους συνεργούς του.

«Είμαστε βέβαιοι ότι είναι δυνατός παίκτης» ο 29χρονος συλληφθείς, τόνισε στο News24/7 υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρούν ότι πρόλαβαν να τον συλλάβουν ώρες πριν από ένα νέο μπαράζ χτυπημάτων.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα  προκήρυξη για τα προηγούμενα χτυπήματα δεν έχει βγει με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι ο κύκλος χτυπημάτων του σχεδίου «Νέμεσις ΙΙ» να είναι ουσιαστικά ακόμα ανοιχτός.

Αυτός που μένει τώρα είναι να εντοπιστούν τυχόν γιάφκες και με άλλο υλικό και βεβαίως να συλληφθούν οι συνεργοί του που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν. Άλλωστε και μία γειτόνισσά του ανέφερε σε δημοσιογράφους στη γειτονιά της οδού Αλκαμένους και Περγάμου, πως  τις προηγούμενες ημέρες είχε δει τον 29χρονο μαζί με περίπου 5 ακόμη άτομα, έξω από το σπίτι που είχε νοικιάσει.

Περιέγραψε πως όλοι φορούσαν μαύρα ενώ κρατούσαν και μια μεγάλη μαύρη σακούλα. Η ίδια αναφέρθηκε στην παρουσίας μιας γυναίκας η οποία του έλεγε: «Μπράβο τα καταφέραμε».

Ο 29χρονος θεωρείται από τους αστυνομικούς πως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ίσως ο κατασκευαστής των βομβών ουσιαστικά για όλες οργανώσεις της νεοτρομοκρατίας, αφού στοιχεία τον συνδέουν με την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και υπάρχουν ενδείξεις για επαφές του με τον Επαναστατικό Αγώνα και την Πόλα Ρούπα. Αντίστοιχα στοιχεία για την ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, δεν υπάρχουν αλλά και αυτό είναι μέρος της έρευνας καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται η λογική των «συγκοινωνούντων δοχείων» στην τρομοκρατία.

Ο 29χρονος συνελήφθη πρωινές ώρες του Σαββάτου, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επί της οδού Αλκαμένους, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, τον Μάρτιο του 2017.

Οι επιστολές βόμβες είχαν αποδέκτες τότε φορείς και πολιτικούς σε χώρες της ΕΕ και στις 25 Μαΐου είχαν αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία, στο πατρικό του σπίτι στο Ελληνικό και σε ένα ακόμα φιλικό του σπίτι που επισκεπτόταν συχνά. Ήδη έχουν κατασχεθεί σημειώσεις και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα εξεταστούν μήπως διαπιστώσουν οι αστυνομικοί τους νέους στόχους.

Το συγκεκριμένο άτομο το 2011 είχε συμμετάσχει σε επεισόδια, φέρεται να επισκεπτόταν συχνά τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις Φυλακές και έτσι μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ως πιθανά στρατολογημένο μέλος, το οποίο στη συνέχεια απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην Αντιτρομοκρατική από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν είναι βέβαιοι ότι έχει άμεση εμπλοκή με το μπαράζ των τρομοδεμάτων αλλά και εξετάζουν τις περιπτώσεις των χτυπημάτων σε βάρος του ΣΕΒ, της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην απόπειρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας και στην Eurobank στην οδό Σανταρόζα.

Γενικά οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν τον «συνδετικό κρίκο» στα χέρια τους με όλα τα γνωστά χτυπήματα της νεοτρομοκρατίας. Τα πλέον πολύτιμα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι επαφές που φέρεται να είχε και οι πανομοιότυπες βόμβες στα χτυπήματα των τελευταίων ετών σε σχέση με ό,τι βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του.

Τον έπιασαν με έτοιμες βόμβες - Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

- 8 πλαστές ταυτότητες,

- 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

- πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη,

- δοχείο, βάρους 3310 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία,

- δοχείο, βάρους 8830 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία, πιθανώς ζελατινοδυναμίτιδα,

- 3 τεμάχια, βάρους 200 γραμμαρίων έκαστο, στερεάς ουσίας, πιθανώς TNT ,

- πλήθος πυροκροτητών (κοινών και ηλεκτρικών), φυτιλιών, κροτίδων και ηλεκτρικών σπίρτων,

- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- επιστολικοί φάκελοι και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες,

- 3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ),

- 2 πλαστικά επιτραπέζια ρολόγια,

- 2 ξύλινα μανταλάκια, στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες,

- πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία,

- συσκευασίες με ράβδους σιλικόνης, πιστόλι σιλικόνης, συσκευασίες κόλλας, μονωτικές ταινίες και πλήθος μπαταριών και εργαλείων (κόφτες, πένσες, μέτρα κλπ),

- τεμάχια χαρτονιού με διαγραμμίσεις,

- φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος,

- 2 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης,

- 61,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, καθώς και

- το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία από την οποία εξήλθε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- κινητό τηλέφωνο,

- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- κάρτα sim ,

- πλήθος εναυσματικών φιτιλιών κροτίδων και

- πλαστικό δοχείο με ποσότητα υγρού.

Σημειώνεται, ότι ο 29χρονος είχε νοικιάσει την παραπάνω οικία με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ημεδαπού, από το Δεκέμβριο του 2015, ενώ αυτή είχε πληρωθεί προσφάτως έως και το Δεκέμβριο του 2017».

Η Αντιτρομοκρατική είχε στη διάθεσή της «ορφανό» DNA και αποτύπωμα από το μπαράζ του Μαρτίου

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τέθηκε σε συναγερμό, ειδικά μετά το μπαράζ επιθέσεων του Μαρτίου με  το σχέδιο Νέμεσις ΙΙ της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου τραυματίστηκε μία υπάλληλος του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όταν άνοιξε μία παρόμοια επιστολή παγιδευμένη με πυροτεχνική ύλη στο Παρίσι, όπως επίσης είχε εντοπιστεί παρόμοια επιστολή από τις γερμανικές Αρχές προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκαν άλλα 8 τέτοια δέματα από τις Αρχές.

Σε ένα από αυτά τα 8 δέματα, οι Αρχές εντόπισαν ένα «ορφανό» DNA και αποτύπωμα, τα οποία βεβαίως δεν άνηκαν ούτε σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ ούτε σε σεσημασμένο πρόσωπο, όμως αποτελούσε το σημαντικότερο εύρημα που είχε στην διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική από τότε.

Αντίστοιχο εύρημα φαίνεται πως είχαν ανακαλύψει και οι γερμανικές Αρχές στην αντίστοιχη επιστολή-βόμβα προς τον Σόιμπλε, το οποίο ενδεχομένως οδήγησε στον συλληφθέντα, ενώ ανάλογη επιστολή-βόμβα έγινε απόπειρα να αποσταλεί σε ιταλικό οίκο αξιολόγησης, όμως ήταν ένα από τα 8 δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. εγκαίρως και εξουδετερώθηκαν.

Προκήρυξη για εκείνο το μπαράζ δεν είχε αποσταλεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει προαναγγείλει ότι θα το πράξει, ενώ στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφερόταν μεταξύ άλλων, πως "ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

"Έχουμε ακόμα την οργή. Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα".

Το ίδιο όμως δεν το έπραξαν και για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νέα ανάληψη ευθύνης.

Οι ίδιοι λοιπόν είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι αποτελούν ένα φαινόμενο "Λερναίας Ύδρας", ότι δηλαδή έχουν στρατολογηθεί και έχουν εκπαιδευτεί νέα άτομα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προέλευση των επιθέσεων αυτών, είχε θέσει στο στόχαστρο των ερευνών της, συνήθειες και επικοινωνίες των ήδη φυλακισμένων μελών και άτομα με τα οποία τυχόν είχαν έρθει σε επαφή απευθείας ή μέσω τρίτων και αυτή η έρευνα απέδωσε καρπούς.

Γιατί «βιάζεται» η Αντιτρομοκρατική

Μάχη με τον χρόνο δίνουν εντωμεταξύ στην Αντιτρομοκρατική για να μπορέσουν εγκαίρως να εξουδετερώσουν ολόκληρο τον νέο πυρήνα και το τυχόν οπλοστάσιό του πριν προλάβουν να προβούν σε νέα χτυπήματα, αφού η πεποίθηση των Αρχών και οι πληροφορίες που φαίνεται να καταλήγουν σε αυτές το τελευταίο χρονικό, είναι ότι ετοιμάζεται νέο χτύπημα ή νέα χτυπήματα ειδικά με αφορμή το πως εξελίχθηκε η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη 29χρονος για την βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Επίθεση στον Παπαδήμο: Την Τρίτη απολογείται ο 29χρονος

Το κατηγορητήριο του 29χρονου για τα τρομοδέματα

Βομβιστής Παπαδήμου: Όλα όσα βρήκε στο σπίτι του 29χρονου η αντιτρομοκρατική

SHARE:

24Media Network