Τσίπρας στην Ιθάκη: Πένθιμα βαρούσαν οι καμπάνες - Καταδικάζει η Ιερά Μητρόπολις

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018. Ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη θα απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018. Ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη θα απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Είναι εντελώς απαράδεκτο, διχαστικό κ επικίνδυνο θεσμικά να μετατρέπονται οι εκκλησίες σε κομματικές γιάφκες του όποιου κόμματος", σχολίασε σχετικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κατά την επίσκεψη Τσίπρα στην Ιθάκη για το διάγγελμα της 21ης Αυγούστου με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, σε ιερούς ναούς του νησιού ακούστηκαν πένθιμες κωδωνοκρουσίες.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και τελικά η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης προχώρησε σε επίσημη καταδίκη των "πένθιμων κωδωνοκρουσιών", κινώντας όπως αναφέρει την "προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία".

"Μετ' εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί" αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

ADVERTISING

"Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους». Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία".

Από τη δική του μεριά, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, σχολίασε σχετικά:

"Απόλυτα ορθή η δήλωση του μητροπολίτη! Οι ιερείς ασφαλώς έχουν, ως πολίτες, τις κομματικές τους προτιμήσεις. Αυτό που είναι εντελώς απαράδεκτο, διχαστικό κ επικίνδυνο θεσμικά, είναι να μετατρέπονται οι εκκλησίες σε κομματικές γιάφκες, του όποιου κόμματος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

H Mπέτυ Μπαζιάνα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη

Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Ιθάκη σε εικόνες

Οι "παροχές" και η ώρα της δικαιοσύνης

Ο Τσίπρας και οι ιερές αγελάδες

SHARE:

24Media Network