Τζουμέρκα: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του νεαρού σκιέρ – Τι ζητούν οι τοπικές αρχές

Τζουμέρκα: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του νεαρού σκιέρ – Τι ζητούν οι τοπικές αρχές
Εικόνα από τα Τζουμέρκα eurokinissi

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του νεαρού σκιέρ, Ερμή Θεοχαρόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή στην περιοχή Καταρράκτης Άρτας. "Καθυστέρησε το ελικόπτερο", λέει ο αντιδήμαρχος.

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης αποχαιρέτησαν το μεσημέρι οι γονείς, η αδελφή, συγγενείς, συναθλητές και φίλοι, τον 21χρονο Ερμή Θεοχαρόπουλο, μέλος της εθνικής ομάδας ορειβατικής αναρρίχησης, στα Άγναντα των Τζουμέρκων, ο οποίος την Κυριακή ανασύρθηκε νεκρός από τους διασώστες της Πυροσβεστικής στην περιοχή Καταρράκτης της Άρτας.

Με ένα “γιατί;” να ζητά πιεστικά απάντηση είπαν όλοι το τελευταίο “αντίο” στον νεαρό αθλητή που λάτρεψε το βουνό, τις απάτητες κορυφές και τους ανοικτούς ορίζοντες, που έκλεισαν για πάντα τη σύντομη ζωή του.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα και συνέχισε τη ζωή του στα Άγναντα, του άρεσε το χωριό και το βουνό, ασχολούνταν πολύ με τον αθλητισμό, με την ορειβασία και ήταν μέλος της εθνικής ομαδας ορειβατικής αναρρίχησης.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Τζουμάκας συντετριμένος μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως: “Οι πληροφορίες μου είναι ότι το παιδί κάλεσε το 112 μόλις έπεσε για να έχουν τις συντεταγμένες από το τηλέφωνό του. Από εκεί και πέρα, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ η Πυροσβεστική Ιωαννίνων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άρτας. Από την Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τις συντεταγμένες ο πατέρας του, όμως βρισκόταν κοντά. Είναι πολύ γνώστης του βουνού και ο Ερμής και ο πατέρας του ξέρουν καλύτερα το βουνό παρά την τσέπη τους.

Υπήρχε καθυστέρηση του ελικοπτέρου για αυτό ζητάμε ένα ελικόπτερο στο Άκτιο να υπάρχει μόνιμα ένα Super Puma. Περιμέναμε από τις 2.00 το Super Puma να έρθει στην περιοχή μας και να παραλάβει τον ορειβάτη που ήταν βαριά τραυματισμένος και το ελικόπτερο τελικά ήρθε στις 5:30 μετά από πολλές προσπάθειες τηλεφωνικές που είχαμε. Ζητάμε, ως Δήμοι Κεντρικών Τζουμέρκων αλλά και Βορείων Τζουμέρκων να γίνει στο Άκτιο ένας σταθμός πρώτων βοηθειών με Super Puma για την περιοχή μας. Διότι έχουμε τέσσερα ορειβατικά καταφύγια και πολύ μεγάλη προσέλκυση ορειβατών. Όλη η περιοχή είναι συντετριμμένη με το γεγονός αυτό”.

Ορειβάτες από τον σύλλογο Αχαρνών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζήτησαν να δημιουργηθεί μια εξειδικευμένη ομάδα διάσωσης υπό την επωνυμία “Ερμής Θεοχαρόπουλος”, με βάση της τον Όλυμπο όπου και γίνονται πολλά ορειβατικά ατυχήματα και είναι στο κέντρο της Ελλάδας ώστε μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις περιοχές, το οποίο να έχει μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός σκιέρ εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος σε δύσβατη χαράδρα από συγγενείς και φιλικά πρόσωπα.

Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο επιχείρησαν 16 πυροσβέστες, η Ορειβατική Ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ, έξι οχήματα καθώς δύο ελικόπτερα.

Περίπου στις 18.00 ο νεαρός ανασύρθηκε νεκρός από τους διασώστες που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα