Βάμβουκας για μπαλοθιές: Εργαλεία πολέμου τα όπλα στα γλέντια – Να καταργηθεί το έθιμο

Βάμβουκας για μπαλοθιές: Εργαλεία πολέμου τα όπλα στα γλέντια – Να καταργηθεί το έθιμο
Από έθιμο με πυροβολισμούς στην Αργολίδα, Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις μπαλοθιές εκτιμώντας πως μετά τα τραγικά περιστατικά ο κόσμος αρχίζει να αποστρέφεται αυτά τα έθιμα και εκτίμησε πως το έθιμο θα εξαλειφθεί.

Για τις μπαλοθιές και τα παρόμοια έθιμα μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στην Καλαμάτα, αλλά και το τραγικό περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού της οκτάχρονης Αλεξίας, από αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Όπως είπε ο κ. Βάμβουκας, δεν ισχύει ο ισχυρισμός των φίλων της μπαλοθιάς, εν είδει διασκέδασης, ότι δηλαδή πυροβολούν ψηλά και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κίνδυνος. Ο δήμαρχος Χανίων εξήγησε, πως η σφαίρα που ανεβαίνει στον ουρανό, κάποια στιγμή θα κατέβει με την ίδια δύναμη με την οποία έφυγε.

Χαρακτήρισε εργαλεία πολέμου εν καιρώ ειρήνης, τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε γλέντια, πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις χαράς και εκτίμησε ότι «ο πολύς κόσμος δε θέλει πλέον το έθιμο. Γνωρίζω πολλούς, που φεύγουν από γλέντια, όταν αρχίζουν οι πυροβολισμοί στον αέρα. Θεωρώ ότι είναι ώριμο πια, αυτό το έθιμο να περιοριστεί και να εξαλειφθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα